YEMEN: Vakit kaybetmeden ülkemizi terk edin!

YEMEN: Vakit kaybetmeden ülkemizi terk edin!

Yemen'deki Güney Milli Kurtuluş Konseyi "işgalci güçlere", ülkeyi ayrılma ve Yemenlilerin "kendi mukadderatlarını tayin" etmelerine müsaade edilmesi çağrısı yaptı.

Konsey tarafından yapılan yazılı izahta, Yemen'deki savaşın durması gerektiği belirtildi.

Ülkenin kuzey ve güneyinde savaşan politik taraflara Yemen'in geleceğini tartışmak üzere diyalog masasına oturma çağrısı yapılan izahta, ‘işgal güçleri’yle alakalı de şu ifadelere yer verildi:

"Konsey, şekli ve ismi ne olursa olsun hiçbir yabancı işgalci gücün varlığını kabul etmemekte ve bu güçleri vakit kaybetmeden ülkeyi ayrılmaya, Yemen'e de kendi kaderini atama hakkını vermeye çağırmaktadır."

Yemen'in El-Mehra şehrinde 19 Ekim'de, ülkede devam eden savaşın durdurulması ve Suudi Arabistan liderliğindeki ortak yönetim güçlerinin Yemen topraklarındaki varlığına itiraz edilmesi emeliyle "Güney Milli Kurtuluş Konseyi" heyetmişti.

Uzun müddettir siyasi istikrarsızlığın karar sürdüğü Yemen'de İran destekli Husiler ile hükümete bağlı güçler arasında çatışmalar yaşanıyor.

Husiler, Eylül 2014'ten bu yana başkent Sana ve bir takım bölgelerin denetimini elinde bulundururken, Suudi Arabistan liderliğindeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten bu yana Husilere karşı Yemen hükümetine destek oluyor