Berna Laçin: Gençler, kendinizi başarısız hissetmeyin sakın, sorun sizde değil!

Berna Laçin: Gençler, kendinizi başarısız hissetmeyin sakın, sorun sizde değil!

YKS'de Hacıvat Karagöz Neden Öldürüldü filmiyle ilgili bir metinle çıkan soruyu filminin senaristi Levent Kazak bile çözemedi. Kazak'ın ''soruyu anlamadım, var mı çözen?'' paylaşımını alıntılayan Berna Laçin, YKS'ye giren gençlere seslenerek, ''Gençler, kendinizi eksik ya da başarısız hissetmeyin sakın! Filmin senaristi Kazak bile filmle ilgili soruyu çözememiş. Sorun sizde değil'' dedi.

Üniversite giriş sınavlarının ilk oturumu olan YKS geçtiğimiz Cumartesi gerçekleşti. Sorular ve cevap anahtarlarının yayınlanmasının ardından, sınavda yer alan bazı sorular çok konuşuldu, tartışıldı.

Bu sorulardan birinde, Türkçe testinde yer alan Hacıvat Karagöz Neden Öldürüldü filmiyle ilgili bir metne yer verilerek, filmle ilgili söylenebilecek şey soruldu.

FİLMİN SENARİSTİ BİLE SORUYU ANLAMADI

Çıkan soruyla ilgili sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan filmin senaristi Levent Kazak, “Size bir iyi, bir de kötü haberim var: iyi olan, iki gün önceki üniversite giriş sınavında bizim üzerimizden Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü’yü sormuşlar, filmimiz adına gurur duyduk. kötü olan ise soruyu anlamadım, var mı çözen?” dedi. Kazak paylaşımının devamında, ''teknik bir soru, matematiğinde bir dert yok. ama soruya hizmet eden metin sanırım metin erksan’ın yazısından alınmış (filmi ‘devlet ana’ ile ilişkilendiren bir tek o) ama kemal tahir ile devlet ve toplum konusunda görüş ayrılığına nasıl geldik oraları pek anlayamadım :)'' ifadelerini kullandı.

FİLMİN YÖNETMENİ AKAY: SORULARDAN EN AZ BİRİNİN TÜRKÇESİ BOZUK!

Filmin yönetmeni Ezel Akay da söz konusu soruya ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Tekrar ediyorum: metne göre de, bana göre de tek doğru E şıkkı! Zaten sorulardan en az birinin türkçesi de bozuk!:)" ifadelerini kullandı.

LAÇİN: GENÇLER, SORUN SİZDE DEĞİL

Levent Kazak’ın yaptığı paylaşımla ilgili bir yorumda bulunan Berna Laçin ise, “YKS 2020 Gençleri, kendinizi eksik ya da başarısız hissetmeyin sakın! Bakın, sınavda soru olarak çıkan Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü filminin senaristi Levent Kazak bile filmle ilgili soruyu çözememiş. Sorun sizde değil” ifadelerini kullandı.