Yeni iletişim ortamlarında Türkçe tartışıldı

Yeni iletişim ortamlarında Türkçe tartışıldı

Yeni İletişim Ortamlarında Türkçe Çalıştayı'nda dijital itibar, dijital medya, endüstri 4.0, toplum 5.0 ve siber güvenlik konularındaki yabancı terimlerin Türkçe karşılıkları konusunda alanlarında uzman akademisyen ve sektör temsilcileri bir araya gelerek beyin fırtınası yaptı.

Re-Tweet, influencer, stalk, start-up, podcast, QR kod gibi pek çok yabancı terim gerek günlük hayatımızda gerekse iş yaşamımızda karşımıza çıkan ve kullandığımız terimler. Peki hiç bu terimleri tam anlamıyla anlayıp anladığımızı ya da Türkçe’de başka bir karşılığı olabileceğini düşündünüz mü?

Yeni teknolojilerle Türkçe’ye giren pek çok terimin masaya yatırılarak dilimize nasıl yerleştiğinin tartışıldığı Yeni İletişim Ortamlarında Türkçe: Güncel Sorunlar ve Terim Önerileri Çalıştayı TDK, İstanbul Gelişim Üniversitesi, İstanbul Okan Üniversitesi ve Türkiye Bilişim Derneği işbirliğiyle gerçekleştirildi. Tüm gün süren çalıştayda dijital itibar, dijital medya, endüstri 4.0, toplum 5.0 ve siber güvenlik konularındaki yabancı terimlerin Türkçe karşılıkları konusunda alanlarında uzman akademisyen ve sektör temsilcileri bir araya gelerek beyin fırtınası yaptı. Her çalışma grubunda alandan uzman akademisyenler, sektör temsilcileri, dilbilim alanından uzmanlar ile TDK uzmanları yer aldı.