YÖK'den adaylara 'niye tercih yapmadınız?'

YÖK'den adaylara 'niye tercih yapmadınız?'

YÖK, 852 bin adaya tercih hakkı olmasına rağmen neden tercih yapmadığını soracak.

Üniversite yerleştirme sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte yükseköğretim kurumlarında 50 bin 817'si lisans, 163 bin 613'ü de önlisans programlarında olmak üzere 214 bin 430 kontenjan boş kalmıştı. YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, hakkı olmasına rağmen tercih yapmayan 852 bin adaya “Neden tercih yapmadınız?” diye soracak.

Gazete Habertürk'ün haberine göre lisans programlarında boş kontenjan geçen yıl yüzde 6 iken, bu yıl yüzde 11. Önlisans programlarında ise geçen yıl boş kontenjan yüzde 8.5 iken bu yıl bu oran yüzde 37.5. Ek yerleştirme döneminde yerleştiği programlara kayıt yaptırmayacaklar ile birlikte bu boş kontenjanların artabileceği tahmin ediliyor. 

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç  "YÖK'ün lise öğrencilerine yönelik bir rehberlik yapma gibi bir vazifesi yok. Ancak şimdiye kadar yapılmayan bir çalışma gerçekleştirme kararı aldık. Bu yıl sınava son sınıfta okuyan 960 bin 410 öğrenci girdi. Bunlardan tercih yapmayanlara bizzat ulaşacağız. Bu öğrencilerin neden tercih yapmadıklarını soracağız. Bunun için de akademisyenlerden bir ekip oluşturduk" dedi.