2024'te herkes o kelimeyi konuşacak! Ünlü ekonomist açıkladı

2024'te herkes o kelimeyi konuşacak! Ünlü ekonomist açıkladı

Prof. Dr. Hayri Kozanoğlu, ekonomiye ilişkin çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Kozanoğlu, 2024 yılında en çok konuşulacak kelimeyi de açıkladı.

Türkiye'de ekonomik krizle birlikte hayatımıza birçok yeni kelime girdi. Günlük yaşamda insanların kullanmadığı, tanımadığı ekonomiye dair bu kelimeler artık herkesin dilinde. Prof. Dr. Hayri Kozanoğlu'na göre 2024 yılında ise en çok o kelime konuşulacak.

"2024'E 'STAGFLASYON' DAMGA VURACAK"

BirGün yazarı Prof. Dr. Hayri Kozanoğlu, 2024'e stagflasyonun damga vuracağı değerlendirmesini yaptı.

Kozanoğlu, sosyal medya hesabından ekonomiye dair yaptığı değerlendirmede, "Stagflasyon durgunluk içinde enflasyon anlamına geliyor. Özellikle yaz sonundan itibaren ekonomide yavaşlama daha belirgin hissedilecek" dedi.

"YOKSULLUK VE İŞSİZLİK TIRMANACAK"

"Buna karşın enflasyon %45-50’nin altına düşmeyecek" diyen Kozanoğlu, "Yoksulluk ve işsizlik tırmanacak" ifadelerini kullandı.

ekran-goruntusu-2024-03-14-170534.jpg

STAGFLASYON NEDİR?

Stagflasyon terimi temel olarak 1970'lerde ABD'deki kriz ortamını tanımlamak için kullanılmıştı. Kavram stagnant (durgun) ve inflation (enflasyon) kavramlarının birleştirilmesiyle türetilmiştir.

Buradan da anlaşılacağı gibi bir ekonomide enflasyon ile durgunluğun beraber izlendiği dönemleri anlatmak için bu kavram kullanılır.