Altın fiyatı için yeni rota belli oluyor: Bu tarihlere dikkat!

Altın fiyatı için yeni rota belli oluyor: Bu tarihlere dikkat!

Altın fiyatı zirveye çıktı... Altın fiyatları 1800 dolar seviyesine dayanırken, gram altın fiyatları ise 531 lirayı gördü. Peki Altın fiyatları ne kadar yükselecek? İşte altın için kritik gelişmeler...

Altın fiyatı zirveye çıktı... Altın fiyatları 1800 dolar seviyesine dayanırken, gram altın fiyatları ise 531 lirayı gördü. Peki Altın fiyatları ne kadar yükselecek? İşte altın için kritik gelişmeler... 

ALTIN NE KADAR YÜKSELECEK? 

Altın fiyatları için kritik olacak enflasyon verisi ABD'de açıklandı. Bununla beraber ons altın 1796 dolar seviyesini görürken, hem ons hem de dolar kurundaki dalgalanmalardan destek bulan destek gram altın fiyatları 531 lirayı görerek 2021 yılında gün bazlı en yüksek ikinci seviyesini gördü.

GRAM ALTIN ALAN YÜZDE 35 KAZANDI

Gram altın, 19 Şubat 2021'de 4 gördüğü 394 TL dip seviyesinin ardından yönünü yukarı kırarak yükseliş trendine girdi. 531 lira seviyesi dikkate alındığında gram altına yatırım yapanlar yaklaşık 135 lira ile yüzde 35'e yakın kazanç sağladı.

Küresel düzeyde artan enflasyon endişeleriyle desteklenen ons altın, Fed'in artan enflasyon karşısında sıkılaşma adımlarını atmaya başlayacağı beklentisiyle de baskılandı. Bir yerden destek alan ons, diğer taraftan baskı yiyince sıkışık bant hareketi kaçınılmaz oldu. Ons altın, zamanının büyük çoğunluğunu 1720-1820 dolar bandında geçiriyor. Son olarak açıklanan ABD'de açıklanan enflasyon verisiyle ons, 1800 dolar bandına dayandı.

İlgili Haberler