AKP'li vekil konuştu, Meclis'te kahkaha koptu

AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan TBMM Genel Kurulu'nda, Başkanlık Sistemi'ni övdüğü sırada doğal gazın başkanlık sistemi döneminde keşfedildiğini söyleyince TBMM'de kahkaha tufanı koptu.

AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, Başkanlık Sistemi'ni överken, sistem sayesinde  kararların hızlı alınıp hızlı uygulayabildiklerini iddia etti.

AKP'li Cahit Özkan, savunduğu tezi için bir dizi örnek sıralamaya çalıştı. O örneklerden biri ise, "Milyonlarca yılda oluşmuş doğal gazın yine bu dönem içerisinde keşfedilerek milletimizin hizmetine sunuldu" ifadesini kullandı.

Bunun üzerine söz alan CHP grup başkanvekili Engin Özkoç, Özkan'ın konuşması için, "TBMM Genel Kurulu'nda iktidar, ‘Doğal gazı biz keşfettik’ dedi. Nasıl doğal gazı keşfettiler, bilim dünyası bunu merak edebilir. Açıklarlarsa çok seviniriz" ifadelerini kullandı.

Konuşmasında sehven bir hata yaptığını ve sadece bu hataya dikkat edildiğini belirten AKP'li Özkan, "Biraz önce verdiğiniz söz çerçevesinde hem küresel, hem de ulusal hedeflerimiz ve başarılarımızı paylaştım. Sayın Grup Başkanvekili, tüm anlattıklarımın içerisinde sadece bir tane sehven, hataen söylenmiş kelimeden bahsetti. Evet, tek hatam; oradaki ‘bulduğumuz doğal gaz’ yerine ‘keşfettiğimiz doğal gaz’ kelimesidir. Bu hatanın da düzeltilmesini ifade ediyor, Genel Kurul’a teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler