Ateş: 'Yurtdışına çıkandan 200 dolar (575 TL) alınsın'

Ateş: 'Yurtdışına çıkandan 200 dolar (575 TL) alınsın'

Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş’in turizmdeki krize çözüme ‘her çıkandan 200 dolar alınsın’ önerisi güldürdü.

DENİZBANK Genel Müdürü Hakan Ateş, turizmde yaşanan kriz nedeniyle “Turistik amaçla yurtdışına çıkan Türk vatandaşlarından 15 TL yerine 200 dolar (575 TL) alınmasını” istedi.

Yerli turistin yurtdışına çıkmasının zorlaştırılması konusunda çarpıcı bir öneride bulunan Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, turistik amaçlı yurtdışına çıkan Türk vatandaşlarından 15 TL yerine 200 dolarlık çıkış vergisi alınması gerektiğini söyledi. Ateş, bu şekilde toplanan paranın da turizm sektörünü desteklemek ve ülke tanımı için kullanılmasını önerdi.

Arslan Şirketler Grubu Başkanı Ahmet Arslan’ın öncülüğünde gerçekleşen ve iş dünyasından çeşitli temsilcilerin katıldığı “Fikir Sofrası” sohbet toplantısında, turizmdeki krize ilişkin görüşlerini ifade eden Hakan Ateş’in önerisi toplantıya katılanları güldürdü.

Bankacılık sektöründe en çok tartışılan isimlerden biri olan Hakan Ateş’in önerisi dinleyicileri gülümsetirken, aynı toplantıda asıl konuşmacı olan Maliye Bakanı Naci Ağbal “Turizm sektöründe olanlara gözümüz kapatmış değiliz. Birtakım önlemler aldık, gerekirse ek önlemler de alabiliriz” yanıtını verdi. Bazı işadamları da “Sadece turist olarak çıkanlardan 200 dolar alınsın. Bizim gibi çok sık yurtdışına çıkan işadamlarından ise 15 liralık harç pulu alınmasın” dedi. 

Yaşanan terör olayları nedeniyle bu yıl ciddi turist kaybı beklenen turizm sektörü, yerli turisti kazanmak için çabalıyor. Ancak yerli turizm işletmeleri, Yunanistan başta olmak üzere pek çok tatil merkezlerine oranla daha pahalı oldukları için yerli turisti kendine çekemiyor.