ATM'ye gittiğinizde şoke olmayın! O paralar artık kabul edilmeyecek

ATM'ye gittiğinizde şoke olmayın! O paralar artık kabul edilmeyecek

ATM'lerde önemli değişiklikler yapılıyor. Halen kullanımda olan 10 liralık banknotların ATM'lerde artık kabul edilmediği iddia edildi.

Banka hesaplarına sahip olanların sayısındaki artışla birlikte, bankaların vatandaşları şaşırtan yeni düzenlemelerini tek tek duyuruyor. Birçok banka, şube sayısını azaltarak evden çalışma sistemine geçiş yaparak şubelerin iş yükünü azaltmayı amaçlıyor.

Yeniçağ'da yer alan habere göre resmi yapılan duyuruyla birlikte para çekme ve para yatırma limitlerinde değişikliğe gidildi. Resmi bir duyuru ile para çekme ve yatırma limitlerinde gerçekleştirilen değişiklikler açıklandı. Türkiye'deki yüksek enflasyonun etkisiyle, birçok bankanın halen kullanımda olan bazı banknotları ATM'lerde kullanım dışı bıraktığı iddia edildi.

10 TL'LİK BANKNOTLAR ATM'LERDE KABUL EDİLMEYECEK Mİ? 

Bankaların 10 TL'lik banknotları ATM'lerde kullanım dışı bıraktığı belirtildi. Belirlenen tutarın altında kalan miktarların artık şubelerden çekilip yatırılmasına izin verilmeyeceği, bu tür işlemlerin yalnızca ATM'ler aracılığıyla gerçekleştirilebileceği ifade edildi.

Bu kararın geniş çaplı tepkilere yol açtığı ve tüketici mahkemelerinin bu karara itiraz edeceği ifade edildi. Bankalar, önceden belirlenen 10 bin TL'lik banka veznelerinden nakit para çekme ve yatırma limitini 20 bin TL'ye yükseltti. Bu karara özellikle okuma yazması olmayan bireyler, teknolojiyle arası iyi olmayan 65 yaş üstü vatandaşlar ve emeklilerin tepki gösterdiği ifade edildi.

Tüketici Birliği Federasyonu Başkanı Mehmet Bülent Deniz, bankaların ATM'lerde işlem yapmayı zorunlu hale getirmesinin tüketici haklarına aykırı olduğunu belirtti.