Bakan Tüfenkci'den bankalara uyarı

Bakan Tüfenkci'den bankalara uyarı

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci sicil affını uygulamayan bankalara sert çıktı ve, “O bankaları gerçekten yakından izliyoruz” açıklamasında bulundu.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Malatya Ağaç Sanatkarları Odasını ziyaret etti. Tüfenkci burada yaptığı açıklamada sicil affının uygulanmasını engelleyen bankalara sert çıktı.

 

Bakan, “Bunu engelleyen kim? Bankanın müdürü, yöneticisi. Buradan bütün Türkiye’ye söylüyorum, o bankaları gerçekten yakından izliyoruz. Talepler doğrultusunda bankalarla da görüşerek “sicil affı” getirdik. Ama ne oluyor, sahaya baktığınızda ‘siz çeki ödememişsiniz’ deniliyor ve kredi verilmiyor. Zaten sicil affını bu yüzden getirdik. O zaman ne anlamı var sicil affının? Bunu engelleyen kim? Bankanın müdürü, yöneticisi. Buradan bütün Türkiye’ye söylüyorum; o bankaları gerçekten yakından izliyoruz. Elimizde birçok denetim mekanizmaları var. Hesabını sorarız. Biz şunu dedik; geçmişte senedini, kredisini ödeyemeyen olabilir, sonradan ödeyenler olur. Sonradan bunlarda bir sorun olmaması lazım, 6 ay içinde silinmesi lazım” diye konuştu.