Bakan'dan kıdem tazminatı açıklaması

Bakan'dan kıdem tazminatı açıklaması

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, önümüzdeki günlerde kıdem tazminatı fonunun altyapısını meclise getireceklerini söyledi.

Tüfenkçi ayrıca çek yasası ile şirket kurmayı kolaylaştıran düzenlemeyi de çok yakında meclise sunacaklarını söyledi.
“Yerel Zincirler Buluşuyor” konferansında konuşan Tüfenkci, Türkiye GSYH’sının yüzde 13′ünü oluşturan perakende sektöründe iş yasalarından kaynaklanan sorunlar olduğunu belirterek, “Bu noktada hükümet olarak düzenlemeler yapmamız lazım. Kıdem tazminatı, fazla mesai gibi… Bu, işçinin hakları indirgensin anlamına gelmemeli” dedi ve ekledi:
“Kıdem tazminatı fonunu getirmek istiyoruz… Sektörde insan sirkülasyonu fazla. O insan eğer işten çıkmayı kafaya koyduysa siz ne kadar yüksek maaş verirseniz verin iş yerinden ayrılır. Mesele sizin kafanızın rahat olması, önünüze bakabilmeniz. Onun için önümüzdeki günlerde bunun altyapısını meclise getireceğiz.”
Şirket kurmayı ve tasfiyelerini kolaylaştıran yasayı da çok yakında meclise getireceklerini söyleyen Tüfenkci; ayrıca çek yasası ile ilgili düzenlemeyi bitirdiklerini ve önümüzdeki günlerde meclise sunacaklarını kaydetti.