Beyaz eşya devi iflasın eşiğinde!

Beyaz eşya devi iflasın eşiğinde!

Beyaz eşya devi iflasın pençesine düştü. Borç paçadan akarken, o ürünleri görmek artık imkansız bir hale gelecek.

Ünlü beyaz eşya üreticisinin iflas bayrağını çekmesine çok az kaldı. İşte iflasın içindeki o firmanın son durumu…

ekran-goruntusu-2024-02-18-222411.png

İFLAS KORUMASI İÇİN BAŞVURU YAPTILAR

Beyaz eşya üreticisi Robertshaw U.S. Holdings, finansal zorlukları aşmak amacıyla stratejik adımlar için 11. bölüm iflas koruması için başvuruda bulundu.

Robertshaw U.S. Holdings, Perşembe günü Houston Texas'taki iflas mahkemesine başvuruda bulundu. 670 milyon dolarlık önemli bir borcu azaltmayı hedefleyen şirket aynı zamanda Kredi verenler arasındaki davalardan kaynaklanan anlaşmazlıkları çözmek için de canla başla savaşıyor.

ekran-goruntusu-2024-02-18-222415.png

İFLAS DURUMUNDA NE YAPACAKLAR?

Robertshaw, One Rock Capital Partners tarafından yönetilen şirket yeniden yapılandırma planını kapsamında kredi verenlerden geniş bir destek sağladı. Şirketin borcunun yeniden yapılandırılması değerlendirilirken aynı zamanda iflas durumunda bir satışın olasılığı da göz önüne alınıyor.

ROBERTSHAW İFLASIN EŞİĞİNDE

Ev ve ticari cihazların vazgeçilmez parçalarından biri parçaları haline dönüşen termostat virgülü vana, anahtar ve zamanlayıcılar gibi çeşitli bileşenleri üretmesi ile tanınan Robertshaw, geniş bir ürün yelpazesine sahiptir. Popülerlik kapsamında geri planda kalan firma huston'da yapılan bir duruşmada avukat George Klidonas'ın belirttiği gibi, Robertshaw ürünleri, evlerde her yerde yaygın olarak kullanılmaktadır.

ekran-goruntusu-2024-02-18-222420.png

İhlas suresinin bir parçası olarak yasal anlaşmazlığı potansiyel olarak arabuluculuk ve İflas Mahkemesi yoluyla çözmeyi planlıyor. Bunun yanı sıra şirket kredi veren grubundan 56 milyon dolarlık iflas kredisi sağlarken kredinin önümüzdeki duruşmada iflas mahkemesi tarafından onaylanması bekleniyor.