Borsa İstanbul'da yaşanan yükseliş trendi devam edecek mi? Yatırımcılara yeni uyarı geldi

Borsa İstanbul'da yaşanan yükseliş trendi devam edecek mi? Yatırımcılara yeni uyarı geldi

İntegral Yatırım Araştırma Müdürü Seda Yalçınkaya Özer, Borsa İstanbul'da yaşanan yükseliş trendinin devam edeceğini belirtti.

İntegral Yatırım Araştırma Müdürü Seda Yalçınkaya Özer, Borsa İstanbul'da yaşanan yükseliş trendini ve önümüzdeki dönemlere dair beklentileri değerlendirdi.

Cumhuriyet'ten Remzi Akkök'ün haberine göre; Özer, Seçim sonrasında atılan adımlar ve  ortodoks politikalarının  yatırımcıda güven oluşturduğunu belirterek, "Yabancı yatırımcıların ilgisi yeniden arttı ve bu da borsada yükseliş trendini destekledi" dedi.

Borsadaki rekor serisinin devam etmesini bekleyen Seda Yalçınkaya Özer, 2024 yılı için 12 bin hedef seviyesini yukarı yönlü revize ettiklerini söyledi. Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarından not artışı beklentisi olduğunu da vurgulayarak Borsa İstanbul'da yeni bir hikaye yazıldığını ve önümüzdeki dönemde yükseliş trendinin devam edeceğini ifade etti.

BORSADA REKOR BEKLENTİSİ

Borsadaki beklentileri ilişkin de konuşan İntegral Yatırım Araştırma Müdürü Seda Yalçınkaya Özer, ısa vadede sektör ve hisse bazlı seçim yapmanın öne taşıdığını belirterek sürekli al-sat yapmak yerine, güçlü ve gelecek vadeden sektör ve hisselere odaklanmak gerektiğini savundu.

Uzun vadede 14.000-15.000 seviyelerine ulaşılabileceği öngören Seda Yalçınkaya Özer, 2025 yılı ve sonrasında bu seviyenin de üzerine çıkılması mümkün olacağını söyledi.