Bu altınlar zarar ettiriyor! İslam Memiş uzak durmanız gereken altın çeşitlerini açıkladı

Bu altınlar zarar ettiriyor! İslam Memiş uzak durmanız gereken altın çeşitlerini açıkladı

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, hangi altın çeşitlerinin zararına satın alınacağını belirtti. İşte zarar ettirecek altın çeşitleri...

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, altın piyasasıyla ilgili beklentilerini sayılarla paylaştı. İslam Memiş, altın yatırımcılarına şöyle seslendi: “Ons altın ve gram altın yükseliş eğilimini sürdürüyor.


Ons altında 2058 dolarlık direnç seviyesi kırılabilir. 2018-2058 dolar arası bizim için kritik bir bölge. Bu bölgede hareket etmeye devam ediyor. Ons altın için ilk direnç noktası 2038 dolardı. Bu noktayı aşmış durumda.”


Memiş, “Altının gram fiyatı resmi kurda 2000 TL seviyesinin üzerine çıktı. Serbest piyasada 2068-2076 lira arasında değişiyor. 2070 lira direncini izlemeye devam ediyoruz. 2070 lira seviyesi aşıldıktan sonra 2090 lira seviyesine doğru bir yükseliş görebiliriz.


Ons altın ve gram altın yıl boyunca artış trendini koruyacak. Gram altın için ilk direnç noktamız 2150 lira, yaz mevsiminde 2500-2700 lira, yıl sonunda ise 3000 lira hedefim var. Bu yüzden altındaki her gerilemeyi bir alış fırsatı olarak değerlendireceğim” şeklinde konuştu.


İslam Memiş, altınla ilgili şu uyarıda bulundu: “Son iki haftadır darphane tarafından üretilen çeyrek altın, yarım altın, tam altın, Cumhuriyet altını gibi sarrafiye altınlarında yüksek bir işçilik ücreti var. Çeyrek altın için örnek verirsek, 70 TL’lik bir işçilik ücreti ödemek gerekiyor.


Yani altının gerçek değerinden 70 lira fazla ödüyoruz. Bu günlerde altın almak isteyen yatırımcılara çeyrek, yarım, tam ve Cumhuriyet altını yerine kesme altın, çekili altın almalarını tavsiye ederim.


Çeyrek, Cumhuriyet altını gibi değerinden fazla ödeyerek altın almak ve kar elde etmek mantıklı değil. Bugünlerde almak doğru bir karar olmaz. İşçilik ücretleri normal seviyeye geldiğinde haber vereceğim” dedi.