Cevdet Akçay, kendini tutamadı! Erdoğan modeli ekonominin nelere yol açtığını özetledi

Cevdet Akçay, kendini tutamadı! Erdoğan modeli ekonominin nelere yol açtığını özetledi

Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Cevdet Akçay, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'ekonomi modeli'nin ülkeyi sürüklediği durumu özetledi.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) Başkan Yardımcısı Cevdet Akçay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'ekonomi modeli'ne göndermede bulunarak bir açıklama yaptı.

14 Mayıs'taki seçimlerin ardından Erdoğan'ın düşük faiz ısrarı, üretim ve ihracatla birlikte cari dengede fazla verilmesi öngören ekonomik modelinin sürdürülebilir olmadığı ortaya çıktı. Bunun üzerine Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine Mehmet Şimşek getirildi. Şimşek, Bakanlıktaki devir teslim töreninde "rasyonel politikalara geri dönüleceğini" söyledi ve faiz indirimi dönemi son buldu.ekran-goruntusu-2024-02-08-172637.png

 

Merkez Bankası'nda da başkan değişikliği olurken Şahap Kavcıoğlu'nun yerine Hafize Gaye Erkan getirildi. Ancak Erkan da hakkındaki iddiaların ardından istifa etti.

ERDOĞAN MODELİ EKONOMİNİN YARATTIĞI SORUNLARI ANLATTI

Erkan'ın görevden ayrılması sonrası Merkez Bankası yeni başkanı Fatih Karahan, yılın ilk enflasyon raporunu sundu. Sunum sırasında gazetecilerden gelen soruya yanıt veren TCMB Başkan Yardımcısı Cevdet Akçay ise, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'ekonomi modeli'nin ülkeyi sürüklediği ekonomik krizi özetledi.

"FAİZ KUR BAĞLANTISI KOPMUŞ"

Akçay, "İçinde bulunduğumuz durumu size hatırlatayım. Fonlama maliyeti ile mevduat faizi bağlantısı kopmuş, politika faizi ile enflasyon oranı bağlantısı kopmuş, faiz kur bağlantısı kopmuş. Biz 7 aydır bu kopan bağlantıları tekrar ihdas ediyoruz" dedi.