Çilek Silifke çiftçisinin yüzünü güldürdü, ancak?

Çilek Silifke çiftçisinin yüzünü güldürdü, ancak?

Mersin'in Silifke ilçesinde çileğin kilosu 22 ile 25 lira arasında satılıyor? Çilek üreticisinin yüzünü güldürdü güldürmesine de, tüketicinin cebini yakıyor?

Mersin’in Silifke ilçesinde kilosu 22 ile 25 lira arasında satılan çilek, semt pazarlarında ve marketlerde 13 ila 15 lira atasında satılan çilek, üreticisi tarafından yol kenarlarında, tarlalarının başında, yoldan geçen tatilcilere 22 ila 25 Liradan satılıyor?

PAZARDA 15 LİRA, TARLADA 22 - 25  LİRA?

Bazı komşu ülkelere ihracatı gerçekleştirilen çilekte havalarında iyi gitmesi nedeniyle olumsuzluklar yaşanmazken talepleri karşılıyor. İç piyasada yani pazar yerlerinde 13 ila 15 lira’ya satılan çileğin üretim yerinde ve tarla başında, yol kenarında 22 ila 25 liraya satılıyor?

cilek-1.jpeg

Çileğin bol olarak üretildiği bir dönemde, Şu anda çilek bolluğu yaşanırken, Çilek pazarda 13 ila 15 liradan yani iç piyasada satılırken, üretildiği tatla başında, yol kenarlarında 22 ila 25 Lira olarak yoldan geçen tatilcilere satılıyor? Bu durumdan dert yanan vatandaşlar, ”bir kilo çilek yerinde 22 - 25 lira olur mu? Bazı uyanıklar yoldan geçenlere pahalıya satıyor? Pazarda 13 - 15 liraya satılan çilek burada yani Tarlanın başında 22 - 25 liraya satılıyor ve haksız kazanç sağlanıyor diye söyleniyorlar?" diyerek dert yandı.

cilek-2.jpeg