Cumhurbaşkanı Erdoğan: Faiz konusunda kararlıyız ve başaracağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Faiz konusunda kararlıyız ve başaracağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Genel Kurulun'da yaptığı konuşmada yüksek faizlerle yatırımcıyı köşeye sıkıştırmaya kalkanları uyardı.

Yurt Gazetesi/Cihan ÖZDEMİR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında 'yüksek faiz' ile ilgili şu ifadelerde bulundu;

''Faiz konusunda sayın başkanın ifade ettiği şekilde aynen öyle düşünüyorum ve bu konu ile ilgili müdahalemizi de yapmaya devam edeceğiz. 'Sayın Cumhurbaşkanı müdahaleden bahsetti. Serbest piyasa.' Biz öyle bir müdahale yaparız ki buna 'tatlı bir geçiş' denir. O tatlı geçişle de yatırımlarımızın önünü açmış oluruz. Eğer yatırımcıya kredi noktasında bu tür destekleri vermezsek, eğer yüksek faizlerle biz yatırımcıyı köşeye sıkıştıracak olursak, bu ülkede yatırım durduğu anda istihdamda durur, üretim de durur ve netice almak zorlaşır. Biz netice almaya kararlıyız ve bu işi başaracağız.''

Erdoğan'a 'faiz lobisi' ile mücadelesinde 'yol arkadaşlarından' naçizane destek

Geçmişte 'faiz lobisi' ve yüksek faize karşı verdiği mücadelede için 'Yalnızlığımı biliyorum. Ama mücadeleyi sürdüreceğim, kararlıyım. Çünkü faizi emperyalist mantığın en önemli sömürü araçlarından biri olarak görüyorum.' ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, FETÖ ile mücadelede olduğu gibi en büyük destek 'yol arkadaşı olmaktan gurur duyduğunu' belirten Başbakan Binali Yıldırım'dan geldi. 

Dolmabahçe Başbakanlık Ofisi'nde geçen hafta düzenlenen iftarda iş dünyası ile buluşan Başbakan Yıldırım, mevduat faizlerinin artmasını istemediklerini belirterek, 'Siz bankaları düşünmeyin. Bankaların her zaman tuzu kurudur. Bankaların da karları artıyor.' demişti.

Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli de geçen hafta Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği 17.Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda yaptığı açılış konuşmasında,' 'Mevduat üzerinden maliyetlerin artışına sebep olacak bir yarış kabul edilemez.' ifadelerini kullanmıştı.

">