Dev tencere markası iflas bayrağını çekti!

Dev tencere markası iflas bayrağını çekti!

Mutfakların vazgeçilmezi olan ünlü tencere markası iflas etti. Dev şirket, milyon dolarlarca kredi çektiğini ve ödemekte zorluk çektiğini gösterdi.

Global anlamda yaşanan ekonomik bunalımlar ve dinmek bilmeyen kur krizi nedeniyle şirketler tek tek iflas bayrağını çekmeye devam ediyor.

ekran-goruntusu-2024-04-24-215135.png

Bu kez iflas haberi dünyaca ünlü tencere, airfryer ve düdüklü tencere üretici olan Instant Brands'tan geldi. Ünlü marka iflas ettiğini açıkladı. İflas gerekçesi olarak ise şirket, milyon dolarlarca kredi çektiğini ve ödemekte zorluk çektiğini gösterdi.

ABD merkezli şirket, Çin’de üretimlerini gerçekleştiriyordu ve bu nedenle oldukça eleştiriliyordu.

ekran-goruntusu-2024-04-24-215127.png

MİLYONLARCA DOLAR KREDİ BORCUNA KARŞI DAHA FAZLA DAYANAMADI

Milyon dolarlarca kredi borcu olan şirket, maliyetlerini düşürmek için tırnağını dişine taksana başarılı olmadı ve iflas mahkemesine başvurdu.

BİNLERCE ÇALIŞAN İŞSİZ KALACAK

İflas nedeni olarak ise, ABD’de uygulanan sıkı para politikalarını ve yüksek faiz oranlarını gösteren şirket bu kararın 1800’den fazla çalışanın işsiz kalmasına neden olacağını da belirtti.

ekran-goruntusu-2024-04-24-215121.png

TÜRKİYE'DE DE POPÜLER

Dünya çapında adıyla nam salmış olan şirket, Türkiye’de de oldukça popülerdi. 2010 yılından beri internet üzerinden Türkiye’nin farklı bölgelerine sipariş gönderen şirket, Türkiye’de olan müşterilerinde de üzüntü yarattı.