Dolar kahini Selçuk Geçer'den korkutan uyarı: "İşler karışıyor"

Dolar kahini Selçuk Geçer'den korkutan uyarı: "İşler karışıyor"

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, yatırımcıları 'uzak durun' diyerek açık açık uyardı. Geçer, dolar/TL kuru hakkında akıllardaki soru işaretlerini giderdi.

Selçuk Geçer, piyasadaki dalgalanmaya karşı dikkat çeken ifadeler kullandı. Ünlü ekonomist yatırımcılara ‘tedirgin ediyor’ diyerek uyarıda bulundu. 

ekran-goruntusu-2024-04-15-233501.png

"BU DURUM BENİ TEDİRGİN EDİYOR"

Geçer, "Altının onsunda biraz gerileme olduğunu düşünüyorum. Bu durumun bir kısmının savaştan kaynaklandığını da düşünüyorum, ancak bu konu tartışmaya açık. Altının onsunda 2 bin 346 doları görüyorum ve bu durum beni tedirgin ediyor. Arkadaşlar, isteyen altına girebilir ancak şu anda beni biraz endişelendiriyor" dedi.

62e0ccc3ea383486568f3a94.webp

Bitcoin'de 60 ve 61 bin seviyelerini işaret ettiğini hatırlatan Selçuk Geçer sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şimdi 60-61 bin aralığına ulaşıldı. Altının onsunda 2 bin 346 dolar seviyesine dikkat etmenizi öneriyorum. Nasdaq endeksi 1729 dolar seviyelerinde ve orada bir yüksek hareket var. Petrolde ise beklemekte fayda var, 9 dolar seviyesinde neler olacağını göreceğiz. 

bank-number-usa-bills-dollar-1232-3931.webp

"DOLARDA ÇOK SERT HAREKETLER OLABİLİR"

İşler karışıyor gibi görünüyor. Riskli işlerden uzak durun, sakin olun ve beklemeyi öğrenin. Bazı noktalarda aceleci olmamak önemli. Kimse doların fırlamasını beklemesin, çünkü doların yükselmesini, banka faizlerinin üzerine çıkarmamak için ellerinden geleni yapacaklar. Aksi takdirde, dolarda çok sert hareketler olabilir."