Dolar kuru için korkunç yıl sonu senaryosu! Öyle bir noktaya ulaşacak ki...

Dolar kuru için korkunç yıl sonu senaryosu! Öyle bir noktaya ulaşacak ki...

Ekonomistler yıl sonu dolar/TL kuruna ilişkin tahminlerini güncelledi. İşaret edilen nokta ise herkesi şok etti.

Son zamanlarda rekor üstüne rekor kıran dolar/TL kuru seçimden sonra da yükselişini devam ettirdi.

transparent-bills-with-buildings-1160-900.jpg

Piyasa bu kez de yerel seçimler öncesi endişe ile fiyatlanmaya başladı. Dolar 31 TL sınırına dayandı. Uzmanlar Mart ayında doların 32 TL olacağını öngörüyor. Merkez Bankası ise doların yükselişini sınırlamak için Türk Lirası'nı daha güçlü hale getirecek adımlar atıyor.

billie-dollar-money-background-1150-737.webp

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'ye portföy yatırımlarının yerel seçimler sonrası artacağını ifade ederek "Türkiye'nin risk primi geriledi, kur oynaklığı azaldı." dedi. Fakat KKM'den çıkanlar enflasyon karşısında mevduat faizlerini güçlü görmeyerek ve seçimden sonra doların yükselişinin hız kazanacağını düşünerek fiziki dolara yönelmeye başladı.

bank-number-usa-bills-dollar-1232-3931.webp

YIL SONU DOLAR KAÇ TL OLACAK?

Yerel seçimler öncesinde herhangi bir kur krizi yaşanmasını istemeyen ekonomi yönetimi, doların artışını engellemek için mevduat faizlerinin önünü açacak yeni adımların atılacağını öngören ekonomistler "Dolara TL darbesi yapılmak isteniyor. Ancak ülkeye sıcak para girişinin sınırlı olması ve MB'nin dolar satışının bir noktadan sonra devam edemeyeceğini" belirterek dolar kurunun yıl sonu 48 TL olmasını beklediklerini ifade ediyor.