Dolar ne kadar? 07.04.2016

Dolar ne kadar? 07.04.2016

Bakan Elitaş ve Moody's'in açıklamaları ile yükselişe geçen dolar/TL kuru 2,84'ün altında başladığı bugün 2,86'ya merdiven dayadı. Borsa İstanbul 100 Endeksi ise 81 bin puanın üzerinde tutunmayı başardı

Moody's'in Türk bankacılık sektöründe artan maliyetler nedeniyle görünümün negatif olduğunu açıklaması ve Bakan Elitaş faizlerin düşürülmesi yönündeki açıklamalarıyla dolar/TL kuru 2,82 seviyelerinden 2,84'ün üzerine fırlamıştı. 
DOLAR 2,86'YA YAKLAŞTI
Güne 2.83'ün üzerinde başlayan dolar/TL, bu akşam piyasaların kapandığı saatlerde 2,8590 liradan satılıyor. Euro ise 3,2480 liradan el değiştirirken Kapalıçarşı'da gram altın 113,90 liradan, çeyrek altın ise 186,25 liradan alıcı buluyor.
BORSA 81 BİNDE TUTUNDU
Borsa İstanbul 100 Endeksi, günü yüzde 0,41 değer kaybı ile 81 bin 164 puandan tamamladı. 
GÜN İÇERİSİNDE 2,8270'E KADAR DÜŞTÜ
Gün içinde 2,8270'e kadar gerileyen dolar kademeli olarak yükselişle 2,85'in üzerine kadar yükseldi. Fed'in 15-16 Mart'ta gerçekleştirdiği toplantı tutanaklarında, bankanın Haziran ayından önce faizleri artırmasının çok ihtimal dahilinde olmadığı görülürken; banka içerisinde küresel ekonomik bir yavaşlamadan doğacak etkileri göğüsleyebilmek için gücün sınırlı olmasından endişe ediliyor.
Piyasalarda ise ana gündem maddesi yarın Moody's'in Türkiye'nin kredi notuna ilişkin olası değerlendirilmesi, ve Merkez Bankası başkan ataması ile atamanın hemen ardından alınacak faiz kararı olmaya devam ediyor.
MOODY'S AÇIKLAMASI NEYDİ?
Kredi derecelendime kuruluşu Moody's, "Türk bankacılık sisteminin görünümü yavaşlayan ekonomi ve artan fonlama maliyetlerinin etkisiyle negatif" açıklaması yaptı.
Kredi derecelendime kuruluşu Moody's'ten Türk bankalarına yönelik değerlendirme geldi. Moody's, "Türk bankacılık sisteminin görünümü yavaşlayan ekonomi ve artan fonlama maliyetlerinin etkisiyle negatif" açıklaması yaptı. Moody's Türkiye için kredi notu değerlendirmesini Cuma günü yapacak.
"DOLAR ALMAK İÇİN ÇOK UYGUN SEVİYELER"
İntegral Menkul Değerler Araştırma Uzmanı Beste Naz Köksal, "Dün dolarda yaşanan ani artış dolar/TL kurundaki düşüşler sonrası piyasada Türk Lirası satma iştahının ne kadar yüksek olduğunu gösteriyor" yorumundda bulundu.
Haberturk.com Ekonomi Servisi'nde piyasaları yorumlayan Köksal, "Son zamanlarda sık sık tekrarladığımız gibi 2,80'e yakın seviylere alım için çok ideal seviyeler. Dünkü Moody's ve Bakan Elitaş'ın iki açıklaması ile dolarda yüksek bir artış yönünde tepki gördük. Bu hareket bile dolar almak isteyenler için maliyetlerin ne kadar düşük olduğunun bir göstergesi."
BORSA'DA 83 BİN 500'ÜN GEÇİLMESİ ZORLAŞTI
Borsa İstanbul'daki hareketliliğe de değinen Köksal,"Endeks için 83 bin 500 seviyesi çok önemli bir direnç haline geldi. Özellikle Moody's'in açıklamalası burada çok önemli. Bankacılık sektörüne yönelik açıklamalar Türkiye'nin not görünümünün artırılımasına yönelik beklentilerimize ket vurdu. Görünümün negatiften durağa yükselmesini beklerken şu an oluşan ortam negatifte kalma riskimizi artırdı. İşte bu gelişmelerden sonra 83 bin 500'ü geçmemiz daha da güç olabilir. O nedenle yatırımcılar 83 bin - 83 bin 500 aralığını değerlendirebilirler."
ALTIN 110-112 TL ARALIĞINDA SEYREDER
Altın konusunda ise net bir talep oluşmadığını belirten Köksal, "Teknik olarak bakacak olursak 2 tepeli dip karşımıza çıkıyor. Bu durumda 1240 doların aşılması 1270 dolara doğru yol almamıza neden olabilir. Fakat bu seviyeler temel desteklenmediği için düşük bir ihtimal gibi duruyor. Kısaca özetlemek gerekirse bir süre daha dolar/TL ve ons altın fiyatlarının bulunduğu seviyeleri korumasını bekliyoruz. Gram altın da 110 lira ile 112 lira arasında dalgalanacaktır" şeklinde konuştu.