Dünyaca ünlü ekonomistten Türk Lirası için tehlike uyarısı

Dünyaca ünlü ekonomistten Türk Lirası için tehlike uyarısı

Seçim sonrasında yaşanabilecekler hakkında önemli açıklamalarda bulunan Baş Ekonomisti Robin Brooks, “Daha güçlü dolar” uyarısında bulunarak Türk Lirasındaki tehlikeye işaret etti.

Seçim sonrasında yaşanabilecekler hakkında önemli açıklamalarda bulunan Baş Ekonomisti Robin Brooks, “Daha güçlü dolar” uyarısında bulundu. Dolar kuru güne 31,58 TL'den, Euro 34,33 TL'den, İngiliz Sterlini ise 40,12 TL'den başlarken İsviçre frangı 35,68 TL'den giriş yaptı. ABD Merkezli Goldman Sachs'ın eski Başekonomisti Robin Brooks, geçtiğimiz ay dolar kurunun 21 TL'ye gerileyeceğini açıklamıştı. Dolar tahmininde güncellemeye giden uzman isim sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile birlikte Türk Lirasının zayıflamaya devam edeceğini aktardı. İşte Dolar, Euro, Sterlinde son durum…

ZAYIF TÜRK LİRASI UYARISI

Goldman Sachs'ın eski Başekonomisti Robin Brooks, geçtiğimiz 10 yıl içerisindeki Türk Lirasının gelişimini değerlendirdi. Gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin para birimlerini tek tek değerlendiren Brooks, para birimleri arasında açık ara en zayıf olanın TL olduğunu belirtti. Bunun nedeninin tamamen seçim öncesi desteklenen ekonomi modeli olduğunu söyleyen Brooks, bu ay yapılacak olan seçimlerden tekrarlanıyor olması daha zayıf bir Türk Lirasına getirdiğini aktardı.