Ekim ayında altına dikkat!

Ekim ayında altına dikkat!

Altın'da gözler piyasalara çevrilmiş durumda. Son yıllarda yüksek değer kazanan altının geleceği hekes tarafından merak ediliyor.

Ekranlarda sık sık ve altın, dolar gibi yatırım araçlarında beklentilerini açıklarken gördüğümüz altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş ekonomideki son haber akışlarının ardından önümüzdeki süreçte altın fiyatı için tahminini açıkladı.

Katıldığı bir ekonomi programında konuşan İslam Memiş, dünya finans şirketlerinden gelen altın fiyatları düşecek açıklamasının ons altın fiyatı için geçerli olduğunu ifade ederken ons altın fiyatıyla gram altın fiyatının karıştırılmaması gerektiğini vurguladı. Gram altın fiyatındaki yükselişlerin dolar kurundan kaynaklandığını söyleyen İslam Memiş altın fiyatlarındaki her geri çekilmenin uzun vade için alım fırsatı olduğunu belirtti.

“GRAM ALTIN EKİM AYINDA 500 TL’Yİ KIRACAK”
Altın fiyatlarında düşüşlerin sınırlı yükselişlerin ise daha istekli olduğuna vurgu yapan İslam Memiş önümüzdeki dönem altın fiyatı beklentileri için şunları söyledi:

“Ons tarafında her ne kadar gerileme görsek de altın ve gümüş gibi değerli madenlerin gram fiyatında düşüşlerin sınırlı kalacağını göreceğiz. Aslında her düşüşün orta ve uzun vade için iyi bir alım fırsatı verdiğini sık sık belirtiyorum. Dünya da altın fiyatlarıyla ilgili düşüş haberleri geldiği zaman yerli ve küçük yatırımcılar bu beklenen düşüş gram altın bazında zannediyorlar. Halbuki bu haberlerin hedefi ons altın fiyatı oluyor. O yüzden ons altın ile gram altın fiyatını birbirinden ayırt etmek gerekiyor. Dolar kurunun yükselişi gram altının yükselişi anlamına geliyor. Görüldüğü üzere gram altın fiyatındaki düşüşler 480 TL altına sarkma, kapanış göremiyoruz ama yukarı yönlü hamlelerde de kolaylıkla 490 TL seviyelerine çıkan bir gram altın gözlemliyoruz. Ben tahminimce önümüzdeki aydan itibaren de 500 TL seviyesinin kırılacağı bir dönemin yaşanacağını tekrar anımsatmak isterim”

Bu arada para piyasalarında gözler Merkez Bankası'nın 23 Eylül'deki Para Politikası Kurulu toplantısına çevrilmiş durumda. Bu kritik karara 3 gün kala altın piyasasında durum şöyle 

Gra altın satış fiyatı: 490,59 TL

Çeyrek altın satış fiyatı: 808,00 TL

Yarım altın satış fiyatı: 1.618,00 TL

Cumhuriyet altını satış fiyatı: 3.222,00 TL