El Salvador, Bitcoin yatırımcılarını ülkeye çağırdı

El Salvador, Bitcoin yatırımcılarını ülkeye çağırdı

Cumartesi akşamından bu yana en çok konuşulan isim olan El Salvador Başkanı Nayib Bukele Bitcoin dünyasından tebrikleri kabul ettiği aktarıldı.

El Salvador başkanı Nayib Bukele’nin, Bitcoin’in ülkesinde yasal bir para olarak kabul edilmesi için meclise yasa teklifi götüreceğini açıklamasının ardından Bitcoin dünyası da El Salvador’u araştırmaya başladı.

Özellikle ünlü podcast’çi ve girişimci Stephan Livera ile TRON kurucusu Justin Sun’ın vergi, vatandaşlık, çalışma izni, ikametgah gibi sorularına olumlu cevap veren Bukele şu açıklamayı yaptı:

“Harika hava, dünya çapında sörf sahilleri ve sahil önü satılık olan birçok mülk.

Dünyada emlak vergisi olmayan birkaç ülkeden biriyiz.

Uzmancoin'in haberine göre; Bitcoin, yasal bir para olarak kabul edileceği için sermaye geliri vergisi de olmayacak.

Kripto para girişimcileri için anında kalıcı ikamet sağlanacaktır”

“Başarılı olmamız istenmiyor ama olacağız”
Bu açıklamanın ardından yine tweet atan El Salvador devlet başkanı, isim vermeden Bitcoin konusunda başarılı olmalarının istenmediğini söyledi ve şu ifadeleri kullandı:

“Bazı güçlü çıkar grupları, bu tarihi Bitcoin hareketinin başarısız olmasını istiyor. Eğer başarılı olursak, bunun ne anlama geleceğini biliyorlar. Başarılı olacağız.”


TSİ gece yarısı ve sabaha karşı tweet’lerine devam eden Bukele, adeta bir Bitcoin maksimalisti gibi konuştu ve “1 BTC = 1 btc” dedi:

“Steve Jobs’un her zaman hayran kaldığım özelliklerinden biri de hiçbir zaman Apple’ın hisse fiyatlarına bakmamış olmasıdır. Şirketinin nereye doğru gittiğini biliyordu. Hisse senedi piyasası bu işin nereye gittiğini anladığı zaman, onlar da takip edecektir”

Bitcoin’in şu anda 680 milyar dolarlık piyasa değerinin olduğunu belirten Bukele, “Bunun yüzde 1’i yatırım olarak ülkeye gelirse, GSYİH yüzde 25 artacak. Diğer taraftan Bitcoin 10 milyonluk potansiyel yeni kullanıcı kazanacak ve yılda 6 milyar dolarlık hızlı para transferinin önü açılacak” dedi.