Emekli ikramiyesi ile ilgili flaş iddia! "Sandık sen nelere kadirsin" diyerek duyurdu

Emekli ikramiyesi ile ilgili flaş iddia! "Sandık sen nelere kadirsin" diyerek duyurdu

Prof. Dr. Aziz Çelik, emekli bayram ikramiyesi ile ilgili bir iddiada bulundu. Çelik, emekli bayram ikramiyesinin 3 bin TL'nin üzerinde olacağını iddia etti.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Prof. Dr. Aziz Çelik, emekli bayram ikramiyesinin 3 bin TL'nin üzerinde olacağını iddia etti.

Çelik, "Şu 22 yılda birazcık "AKP Dili ve Edebiyatı" öğrendiysem 3.000 lira olarak açıklanan emekli bayram ikramiyesi seçim öncesi en az 4.000 liraya çıkar. 'Yüzde 100 artırdık' diye yeni bir 'müjde' verirler" dedi.

 "Daha önce çok çarklarını gördük" diyen Çelik, yaşananları şöyle sıraladı:

"- Önce taşeron işçiliği teşvik ettiler. Sonra gelen tepki üzerine önemli bir bölümünü kadroya aldılar (2018), - Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) yasası için "seçim kaybetsek de olmaz" dediler. Sonra seçime bir-iki ay kala EYT yasasını çıkardılar (2023), - "5 bin TL emekli ikramiyesi çalışan emeklilere verilmeyecek" dediler. Ardından birkaç hafta sonra çark ettiler (2023), - İşçi ve esnaf emeklilerine önce yüzde 42,6 zam dediler. Sonra tepki üzerine yüzde 49,25 yaptılar (2024)." 

 "3 BİN TL'Yİ ARTIRACAKLAR"

"Sandık sen nelere kadirsin" diyen Çelik, "31 Mart'ta sandık var! 3 bin TL'yi artıracaklar. Mecbur" ifadelerine yer verdi.