Emekli olduğumda ne kadar maaş alırım? Hesaplar değişti, o detaya dikkat etmeniz gerekiyor

Emekli olduğumda ne kadar maaş alırım? Hesaplar değişti, o detaya dikkat etmeniz gerekiyor

Emekli aylık hesaplama robotu e-Devlet sistemine taşındı. Bu uygulama ile emekli olduğunuzda ne kadar maaş alacağınızı hesaplanabilir hale geldi. Ancak buna dikkat etmezseniz hesaplarınız yanlış çıkabilir.

Emekli aylık hesaplama robotu e-Devlet sistemine taşındı. Bu uygulama ile emekli olduğunuzda ne kadar maaş alacağınızı hesaplanabilir hale geldi. Robotu kullananlar e-Devlet'te maaş hesaplamak için SSK'lılar '4A Emekli Aylık Bilgisi Hesaplama', esnaflık yapanlar yani Bağ-Kur'lular ise '4B Emekli Aylığı Hesaplama' bölümünü tıklayacak. Gelen ekranlarda istenen bilgileri girdikten sonra tahmini emekli aylığı ve diğer bilgiler görüntülenebilecek. Ancak dikkat etmeniz gereken önemli ipuçları var. Çünkü ipuçlarına dikkat etmezseniz hesaplamalarınız yanlış çıkacak ve size zam yapılmadığını düşüneceksiniz.

Emekli aylığı hesaplatırken bu hususa dikkat edin

Emekli aylığı hesaplatırken içinde bulunduğunuz yılın dikkate alındığını unutmayın. Ayrıca sorgu sırasında 'Bugün emekli olsam kaç lira aylık alırım' sorusunun cevabını aldığınızı da unutmayın. Siz hangi tarihte emekli olacaksanız o tarihteki şartlara göre maaşınız hesaplanır.

Bugünün şartlarına göre bir hesaplama yapılıyor

Robota başvuran sigortalılar "Bugün emekli olsam kaç lira aylık alırım" sorusunun cevabını buluyor. Dolayısıyla bugünün şartlarına göre bir hesaplama yapılıyor. Daha sonraki tarihte girdiğiniz de o tarihteki şartlar ortaya çıkıyor. Emekli olduğunuz gün ise o tarihteki şartlara göre hesap yapılıyor.

Halk TV