Emekliler bu habere çok üzülecek! Maaşlarda 2 bin liralık kesinti olacak

Emekliler bu habere çok üzülecek! Maaşlarda 2 bin liralık kesinti olacak

Hükümet, yeni yılda emekli maaşları üzerinde önemli bir değişikliğe gidiyor. 15 yıldır uygulanan refah payı sistemine son verme kararı alındı. İşte emeklileri üzecek haberin ayrıntıları...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, refah payı ödemesine son verme kararını duyurdu. Değişikliğin Temmuz ayındaki emekli ve memur maaşlarına yapılacak zam ile birlikte hayata geçirileceğini belirtti.

2 BİN LİRALIK KESİNTİYE NEDEN OLACAK 


Yüksek enflasyon nedeniyle son yıllarda yüzde 11-12 oranlarına kadar yükselen refah payı uygulamasının kaldırılması, yeni yılda emeklilere yapılacak maaşlarda yaklaşık 2 bin liralık kesintiye neden olacak. Ancak, yeni sistemde SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaş oranlarının memur emeklisinin artış oranına eşitleneceği planlanıyor.

SSK ve Bağ-Kur emeklilerine verilen refah payı uygulamasının herhangi bir düzen içermemesi ve değişik oranlarda ödeniyor oluşu, yeni ekonomi yönetimi tarafından "planlı ekonomi" ilkesine aykırı bulundu. Bu nedenle, statüsü fark etmeksizin, SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı mensuplarına aynı oranda zam yapılması kararı alındı.


Temmuz ayındaki zamlar için düşünülen bu değişiklik, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin yüzde 42.57 oranındaki artışa tepki göstermesi sonrasında erken tarihe çekildi. Bu yıl itibarıyla tüm emeklilere yüzde 49.25 oranında zam yapıldı.