Emeklileri heyecanlandıran gelişme: İkramiye o rakama çıkacak

Emeklileri heyecanlandıran gelişme: İkramiye o rakama çıkacak

SGK Uzmanı Melis Elmen, emekli ikramiyeleri için hareket geçildiğini ve önemli bir zam yapılacağını iddia etti. İşte tüm detaylar…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Ordu mitinginde yaptığı konuşmada, emeklilerin bayram ikramiyesine %50'lik bir artış yapılarak 3 bin lira ödeneceğini açıkladı.


SGK Uzmanı Melis Elmen, Ankara kulislerinde dolaşan emekli ikramiyeleri ile ilgili önemli detayları paylaştı.


A Haber'de yer alan habere göre; Melis Elmen, emekli ikramiyelerinde önemli bir artışın gerçekleşeceğini ve bu konudaki net rakamları emekli vatandaşlarla paylaştı.Bayram ikramiyeleriyle ilgili ilk konuşulan rakamların 3, 4 ve 5 bin lira arasında olduğunu hatırlatan Elmen, birçok uzmanın bu rakamın 5 bin TL olmasını beklediğini ifade etti.


Cumhuriyet'in 100. yılı dolayısıyla bir defaya mahsus 5 bin TL ikramiye verilmiş olması, bu yılki ikramiyelerin de aynı düzeyde olabileceği beklentisini artırdı.


Elmen, toplumun tepkilerinin ardından bayram ikramiyelerinde değişiklik yapılması olasılığını araştırdı. Seçim öncesi yapılacak zam hakkında bilgi veren Elmen, bu artışın bir seçim stratejisi olabileceğini vurguladı.


"Emekli bayram ikramiyesinin artırılması gerekiyor. 5 bin liraya çıkacağı yönünde çalışmaların yapıldığına dair kulis bilgisi aldık, ancak ikramiyelerin enflasyona göre değerlendirilmesi durumunda şu anda 6 bin TL olması gerekiyordu" şeklinde konuştu.