Emekliye seçim öncesi zam var mı? Uzman isim son noktayı koydu

Emekliye seçim öncesi zam var mı? Uzman isim son noktayı koydu

Çalışma Yaşamı Uzmanı Prof. Dr. Aziz Çelik, seçim öncesi emekliye zam yapılma olasılığına ilişkin çarpıcı ifadeler kullandı.

Çalışma Yaşamı Uzmanı Prof. Dr. Aziz Çelik, emekli maaşına yapılacağı iddia edilen zam hakkında dikkat çeken bir paylaşımda bulundu. AKP'nin emekli maaşına zam söylemini işaret eden Çelik, "Böyle olacağı belliydi" dedi.

ekran-goruntusu-2024-03-17-133029-001.png

Seçim öncesi emekli maaşlarına seyyanen zam için beklenirken AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, "Kamu bankalarımız bu yılki promosyon ödemesi miktarlarını alınan aylığa göre 8 bin lira ile 12 bin lira arasında belirledi" dedi.

ekran-goruntusu-2023-09-24-223235.png

"EMEKLİLERLE İLGİLİ DÜZENLEMELERİ MUTLAKA YAPACAĞIZ"

Zaten bankaların verdiği promosyon ödemesinin emekliye "müjde" olarak açıklanmasına tepki yağarken, AKP Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu ise Erdoğan'ın yaptığı İstanbul ve Ankara mitingini işaret ederek, şöyle dedi:

ekran-goruntusu-2023-07-19-220306.png

"Bu manada inşallah bu mitingle Cumhurbaşkanımız bugün de yarın da dikkatli dinleyelim. Haziran sonu temmuz başında emeklilerle ilgili düzenlemeleri mutlaka yapacağız. Talepleri dikkate alarak çalışmalar yapacağız."

ekran-goruntusu-2023-07-19-220313.png

"EMEKLİYE ZAM MÜJDELERİ VE KULİSLERİ BOŞ ÇIKTI"

Erdoğan'ın ve Akbaşoğlu'nun açıklamaları sonrası sosyal medya hesabından paylaşım yapan Çalışma Yaşamı Uzmanı Prof. Dr. Aziz Çelik, emekli maaşına zam iddialarına ilişkin şu ifadeleri kullandı:

650x344-1635748236786.jpg

"Emekliye zam konusunda bütün 'müjdeler' ve 'kulisler' boş çıktı. Ankara veya İstanbul mitinginde 'emekliye zam açıklanacak' söylentisi de asılsız çıktı. Böyle olacağı belliydi! Böyle dedikodulara inanıp haber yapan editör arkadaşlar daha özenli olmalı!"

18636.jpg

"ŞİMDİ SEÇİM SONRASI VAAT YAPABİLİRLER"

Paylaşımının devamında AKP'li Akbaşoğlu'nun emekli maaşına zam açıklamasına değinen Çelik, "Heyecana mahal yok! Seçim öncesi emekliye bir şey yok. Bu artık teknik olarak da mümkün değil. Şimdi seçim sonrası vaat yapabilirler. Zaten haberin sonunda AKP yetkilisi 'Haziran sonu temmuz başında emeklilerle ilgili düzenlemeleri mutlaka yapacağız' diyor! Temmuz'da zaten yasa gereği zam olacak" dedi.

117552.jpg

Öte yandan seyyanen zam iddiaları gündemden düşmezken bilindiği üzere emekliler ve memurlar her yıl ocak ve temmuz dönemi olmak üzere, 6 aylık dilimler halinde yılda 2 kez zam almakta. Bu doğrultuda 6 aylık enflasyon rakamlarının netleşmesiyle birlikte memur, memur emeklileri, SSK ve Bağ-Kur emeklilerin maaş zam oranları belli oluyor.