Fed'in faiz kararı sonrası dolar/TL kuru ve piyasalar nasıl etkilendi?

Fed'in faiz kararı sonrası dolar/TL kuru ve piyasalar nasıl etkilendi?

ABD Merkez Bankası (Fed) faiz kararını açıkladı. Piyasanın beklentilerine göre Fed faizi sabit tutma kararı aldı. Peki bu durumda piyasaları nasıl etkiledi?

ABD Merkez Bankası (Fed) faiz kararını açıkladı. Fed, piyasa beklentilerine paralel bir şekilde faizi 22 yılın zirvesinde sabit tuttu.

Fed'in faiz kararının ardından piyasalarda son durum merak edildi. Peki ABD Merkez Bankasının bu kararı dolar/TL kuru başta olmak üzere piyasalarda nasıl bir etki yarattı? 

Fed, politika faizini beklentiler dahilinde değiştirmeyerek 22 yılın en yüksek seviyesi olan yüzde 5,25-5,50 aralığında sabit tuttu. 

FED FAİZ KARARI SONRASI DOLAR/TL NE KADAR OLDU?

FED tarafından merakla beklenen faiz kararı açıklandı. Bu faiz kararının ardından ise piyasalarda yeni fiyatlamalar merak konusu oldu. FED sonrası altın ve dolar ne kadar oldu?

Fed'in faiz kararının ardından altın gerilerken dolarda artış görüldü. Doların güncel durumu 30,35 TL seviyesinde yer aldı.

FED FAİZ KARARI SONRASI ONS ALTININ FİYATI

Faiz kararının açıklandığı sırada ons altın 2.046 dolar seviyesinde bulunuyordu. Faiz kararının ardından ons altın fiyatı önce 2.041 dolar seviyesine kadar geriledi. Ancak bu gerileme uzun süreli olmadı. Sadece 2-3 dakika içerisinde ons altın 2.048 dolara kadar yükseldi. Bununla da kalınmadı ve hemen bir ons altın bir düzeltme yaptı ve 2.043 dolara kadar geriledi ve bu bölgede fiyatlama devam ediyor.

FED FAİZ KARARI SONRASI GRAM ALTINDA SON DURUM NE?

Gram altın fiyatında da FED faiz kararı sonrasında ons altın kaynaklı olarak fiyat hareketleri meydana geldi. Resmi kur üzerindeki fiyat hareketlerine göre gram altın 1.996 TL’den 1.992 TL’ye geriledikten sonra şu anda 1.994 TL seviyesinde fiyatlanıyor. Gram altının kuyumcu fiyatı ise şu anda 2.058 TL olarak uygulanıyor.