Fırtına kapıya yaklaştı!

Fırtına kapıya yaklaştı!

Teknik analiz uzmanı Burak Arslan, dolar borcu olanları uyardı. Arslan, "Dolar 9.30'a dayanacak dikkat!" diye konuştu.

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nun 'çekirdek enflasyon' ifadeleri sonrası dolar kuru dün 8.50'ye fırladı. Dolar/TL an itibariyle 8,59 seviyesinden işlem görürken, dolar borcu olanlar, dolara yatırım yapmak veya elindekini bozdurmak isteyenler, doların gidişatından endişe duyuyor.

Merkez Bankası'nın bu ayki PPDK toplantısında faiz indirimi beklentisi giderek yükselirken Dolar/TL'deki son durumu Teknik Analiz Uzmanı Burak Arslan yanıtladı.

DOLAR NEDEN 8.50 TL OLDU? 
Sosyal medya hesabından Dolar/TL'ye ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulunan Burak Arslan, "Dolar/TL'de dün sert bir kapanış yaşandı. İki üç günden beri konuşulan hem Merkez Bankası'nın faiz indirimi beklentisi hem de dünya paralarının dolar endekslerindeki sert hareketler Dolar/TL'yi 8.30 seviyelerinden yukarı doğru tetikledi. Tuz biber olan olaylar nedeniyle Dolar/TL bir anda 8.50 TL'nin üzerinde kapanış yaparak hareketin sertleşebileceğini bize gösterdi. Merkez Bankası PPDK kurulunda ne karar alınacağı merak ediliyor. Bütün piyasa indirim bekliyor ancak ben bu ay faiz indirimi beklemesem de en ufak fırsatta indirim yapacakları ortada. Zaten bu yüzden de Dolar/TL 8.30 seviyelerinde gevşemedi." ifadelerini kullandı.

"SERT HAREKETLER YAŞANACAK"
Dolar/TL'deki yükselişi teknik analizle anlatan Burak Arslan, "Ne oldu da dolar yükselişe geçti diye bakacak olursak; Dolar endekslerinde ciddi anlamda yükselme var. Özellikle 92.80'in üzerindeki dolar endeksinin kapanışı keyifli değil. Dünya genelinde 3 gündür bir yükseliş vardı. Hareket artarak devam etti. Dolar/TL'ye baktığımızda; 8.30'ların altında aşağı tetikleyecek bir desteğin gelmemesi, Merkez Bankası'nın faiz indirimine gitme isteği zaten kuru 8.35, 8.45 TL'lere atmıştı. Bugün de sert hareketler bekliyoruz. 8.80 TL'den gelen satış baskısıyla birlikte 8.50 kapanışının ardından orta vadede 8.56-8.60 yeni direnç noktalarını oluşturuyor. 8.48'lerde bile dolar alıcı bulacaktır. Eğer ki piyasa Merkez Bankası'nın faiz indireceğini düşünürse Dolar/TL'de 8.67'lere doğru sert hareketler gelebilir." diye konuştu.

"DOLAR 9.30'A ÇIKACAK"
Burak Arslan, "Merkez Bankası'nın böyle bir ortamda faiz indirimine gitmesi dünya tarihine geçmek demektir. Dünyada şuanda bütün merkez bankalarının faiz arttırdığı ve enflasyonun yüksek olduğu bir ortamda indirime gitmemiz, ekonominin altına dinamit koymak demektir. İndirim yapılırsa Dolar 8.70'lere hatta 8.80'nin üzerini bir anda geçerek 9.30'a dayanabilir. O zaman yapılacak 50 baz puan faiz indirimin oluşturacağı olumlu etkiden çok daha olumsuz bir tabloyla karşılaşırız." dedi.

"DOLAR BORCU OLANLAR DİKKAT"
Burak Arslan, "Dünya'da da doların kuvvetleneceğini görüyoruz. Bu resmen intihar olur. Merkez Bankası bunun hesaplamasını mı yapamıyor yoksa popülist bir yaklaşımla mı karar alıyor bilemiyoruz. Alınan her yanlış kararın bedenini biz ödüyoruz. Doğalgaza, elektriğe, vergiye zam geliyor. Oy kaygısıyla atılacak bir adım ülkeyi uçuruma götürür. Devletimiz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını umuyoruz. Çok kritik bir dönemden geçiyoruz. Dolar borcu olan arkadaşlarımız bu dönemi çok dikkatli geçirsinler. Hem dolardaki yükseliş hem de politika faizindeki indirim beklentisi Dolar/TL'yi diri tutmaya devam edecek" yorumunu yaptı.