İslam Memiş, 14 Şubat Sevgililer Günü için uyardı! Bunu yapan dolandırılır

İslam Memiş, 14 Şubat Sevgililer Günü için uyardı! Bunu yapan dolandırılır

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş'ten 14 Şubat Sevgililer Günü yaklaşırken 'dolandırıcılık' uyarısı geldi.

Her 14 Şubat Sevgililer Günü'nde birçok çift birbirine hediye alarak bu özel günü kutlarlar. Kimileri basit bir hediyeyle bugünü kutlar, kimisi altın, mücevherat gibi hediyelerle sevdiğinin yanına gider.  

İslam Memiş ise 14 Şubat Sevgililer Günü öncesi, özellikle eşine, dostuna altın, mücevherat, takı vb. hediyeler alacaklara hayati uyarılarda bulundu. Bu dönemde alışveriş yaparken "Dolandırılmayın" diyen Memiş, özellikle altın ve mücevherat gibi değerli ürün alacakların daha da dikkatli olmaları gerektiğini söyledi.

ekran-goruntusu-2024-01-31-220045.png

İNDİRİMLERE İNANMAYIN! 

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, altın ve mücevheratın ucuz olamayacağını, piyasada görülen aşırı indirimlerin aslında bir dolandırıcılık yöntemi olduğunu belirtti. Bu tür ürünlerin normalde belirli bir değere sahip olduğunun ve aşırı düşük fiyatlarla satılmasının gerçekçi olmadığının altını çizdi.

ekran-goruntusu-2024-01-31-220054.png

50 BİN TL'LİK ÜRÜN 25 BİN TL'YE SATILAMAZ

14 Şubat Sevgililer Günü için özellikle pırlanta ürünlerde indirimler görülüyor. Bu kapsamda pırlantanın ucuz olmayacağını dile getiren Memiş, 50 bin liralık bir ürünün 25 bin liraya satılmayacağını ifade ederek yurttaşları bu konuda uyardı.

ekran-goruntusu-2024-01-31-220050.png

SEVGİLİLERE 'BİREYSEL EMEKLİLİK HESABI' TAVSİYESİ

Sevgililer Günü'nde pahalı hediyelerin şart olmadığını söyleyen Memiş, sevdiklerine değerli bir hediye almak isteyenlerin Bireysel Emeklilik Hesabı (BES) açarak gelecekleri için yatırım yapmalarını tavsiye etti. Aynı zamanda, Türkiye'de sigorta kapsamında olmayan birçok kadının bulunduğunu ve bu tür bir hediyeyle onlara sigorta imkanı sağlanabileceğini dile getirdi.