İslam Memiş'ten altın için kritik uyarı! Tarihi verdi

İslam Memiş'ten altın için kritik uyarı! Tarihi verdi

Para piyasaları uzmanı İslam Memiş, kişisel Youtube kanalında borsa, altın ve döviz ekseninde piyasaları değerlendirdi. Memiş, yaşanan gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulundu ve kritik tarihi duyurdu.

Piyasalarda yaşanan gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulunan İslam Memiş şu ifadeleri kullandı: “Ons altın haftaya yüzde 1 yükselişle başladı. Ons altın tarafında biraz toparlanma var. Takip ettiğimiz bant aralığı ise 2280-2380 dolar. Bu hafta toparlanma olabilir.

Ancak önümüzdeki hafta 2260-2280 dolara kadar düşmesini bekliyorum. Yani ons altın tarafında yükselişler tekrar satışla karşılaşabilir” açıklamalarında bulundu.

ALTININ YÖNÜ NE OLACAK

Altın piyasasının yönünü belirleyen Fed faiz kararının ardından Fed Başkanının faiz indirimini ötelemesi sinyali altını düşürdü. Daha sonra ABD tarım dışı istihdam verisinin beklentilerin altında gerçekleşmesi altını ONS öncülüğünde gerileten ikinci sebep oldu.

GRAM ALTIN FİYATI DÜŞEBİLİR

Bu durum altın/dolar paritesinde pozitif bir etkiye sebep olabilir. Şu anda bir kilogram altın 75 bin 700 dolar ediyor. Burası ons altınla birlikte hareket etmeye devam ediyor. Ons altında bir gerileme olunca tekrar 74.500 dolar seviyesini görme ihtimalimiz yüksek.

YÜZDE 50 ALIM FIRSATI

Şu anda riske atmamak için altın yüzde 50 alım fırsatı sunuyor. Diğer yüzde 50 ihtimal ise ons altında 2260-2280 dolara kadar bir gerileme olursa dolar üzerinden altın almak ucuz olacaktır” diye belirtildi.