İşte Thodex gerçeği... 2019 yılında şikayet edilmiş, ciddiye alınmamış!

İşte Thodex gerçeği... 2019 yılında şikayet edilmiş, ciddiye alınmamış!

2 milyar doları alıp Arnavutluk’a kaçarak kayıplara karışan Thodex’in kurucusu Fatih Özer, ve Thodex'in dolandırıcılık faaliyetleri yeni değilmiş.

2 milyar doları alıp Arnavutluk’a kaçarak kayıplara karışan Thodex’in kurucusu Fatih Özer, ve Thodex'in dolandırıcılık faaliyetleri yeni değilmiş.

Halktv.com.tr'nin haberine göre, Thodex’in 22 Nisan’da açığa çıkan dolandırıcılık olayını daha önceki tarihlerde de yaptığını, savcılığın iki yıldır suç duyurusu hakkında işlem yapmadığını ortaya çıkardı. 

İsmini vermek istemeyen 47 yaşındaki mağdur, 30 Haziran 2019 yılında, Thodex’in eskiden Coineks olduğu dönemde, 36 bin liralık kripto para aldığını söylerken, aldığı kripto paranın bugün ki değerinin şu an 3 milyon 200 bin lira olduğunu belirtiyor.  

Kripto para borsasını takip ettiğini söyleyen mağdur, ''Bir sabah uyandığımda almış olduğum coinlerin başka bir hesaba gönderildiğine dair e-mail aldım. Fakat ben böyle bir işlem yapmamıştım, böyle bir talebim yoktu'' diyerek yaşadıklarını anlatıyor. 

Mağdur, coinlerinin başka hesaba geçirilmesinin ardından sitenin destek ekibiyle iletişime geçtiğini fakat kendisine hiçbir şekilde yardımcı olunmadığına dikkat çekerek ''Hesabınız ele geçirilmiştir gibi şeyler söyleyerek olayı örtbas ettiler. Ben bir kaç yere şikayet edince başka mağdurlarla da karşılaştım. Sistematik şekilde hesaplardaki paraları kendilerine geçiriyorlardı'' dedi.

thodex-1.jpg

Thodex’e İlk şikayet 2019’da yapılmış fakat savcılık harekete geçmemiş
9 Temmuz 2019’da Van Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikayette bulunan mağdur, ''Bu insanların art niyetli olduklarını, vurgun yapıp kaçacaklarını belirttim şikayet dilekçemde'' derken, şirketin işlem hacmini gerçekleştiremediği için başka bir adla (Thodex) yoluna devam ettiğini söylüyor. 

thodex-2.jpg

Van Cumhuriyet Başsavcılığı’na yaptığı başvuruda, kendisi dahil üç mağdurun toplam 300 bin liralık coinlerinin başka hesaba gönderildiğini söyleyen mağdur, ''Ortada bir dolandırıcılık olabilir. Sorumlu kişilere yurt dışına çıkış tedbiri uygulanması ve olayın aydınlatılması için bir bilirkişi atanmasını'' talep etmiş. 

Savcılık, aradan geçen iki yıla rağmen hiçbir şekilde şikayete dair adım atmazken, 2019’da Coineks, 2021’de Thodex olan şirketin sahibi Fatih Özer, binlerce kişinin yaklaşık 2 milyar dolarını alarak kayıplara karıştı. 

Mağdur, ''Adalet iki yıl uyudu. Uyumamış olsaydı binlerce kişi mağdur olmayacaktı'' dedi.