Kademeli emeklilik gelecek mi? Fatih Altaylı İstanbul seçimini işaret etti

Kademeli emeklilik gelecek mi? Fatih Altaylı İstanbul seçimini işaret etti

Gazeteci Fatih Altaylı, kademeli emeklilik için çarpıcı bir açıklama yaptı. Altaylı yaklaşan İstanbul seçimini dile getirerek, “Bu sadece bir sayı meselesi. İstanbul’da bunlar kaç kişi? Eğer İstanbul seçimlerini etkileyecek sayıda ise yapabilirler" dedi.

Milyonlar kademeli emeklilik düzenlemesi beklerken dikkat çeken İstanbul seçimi detayı ortaya çıktı.

Gazeteci Fatih Altaylı Youtube kanalında yayımladığı videosunda konuya ilişkin, ‘Ben her türlü erken emekliliğe karşıyım. Yani insanlar belli bir süre çalışıp ondan sonra emekli olmalıdır. 35 yaşında emekli olunmaz. Ama bir yandan da adalet diye bir şey var. Adalet şunu gerektiriyor. 1 günlük fark ile 17 yıl fark olmaz. Ben işe başlamışım sen benden 1 gün sonra işe başlamışsın. Sen benden 17 yıl sonra emekli olacaksın. Bu her türlü insafa da izana da her şeye aykırı. O yüzden bu arkadaşların kademeli emeklilik talebi doğrudur” ifadelerini kullandı.

KADEMELİ EMEKLİLİKTE İSTANBUL SEÇİMİNİ ETKİLEYECEL SAYIDA İSE YAPABİLİRLER

Altaylı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın EYT yasası için sözlerini anımsatarak, “Ya hiç yapamacaktın bu EYT’yi, tanımıyoruz diyecektin. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın en baştaki tavrı oydu. Sonra cumhurbaşkanlığı seçimi riske girmesin diye yaptı. Şimdi de belediye başkanlığı seçimi riske girmesin diye yapabilir. Çünkü İstanbul’u çok istediğini biliyoruz. Bu sadece bir sayı meselesi. İstanbul’da bunlar kaç kişi? Eğer İstanbul seçimlerini etkileyecek sayıda ise yapabilirler. Aksi takdirde yapmazlar” şeklinde değerlendirmede bulundu.

EYT’nin hem devlet bütçesi hem şirket bütçelerine yük bindirdiğinin de altını çizen Altaylı, “Ekonomide ciddi bir sıkıntıya sevk etti. O yüzden normal şartlarda yapmazlar ama sayıları çoksa yaparlar” dedi.