Kırmızı et için kötü haberi verdi: "Bunlar daha iyi günlerimiz"

Kırmızı et için kötü haberi verdi: "Bunlar daha iyi günlerimiz"

Et ve Süt Kurumu yüzde 25 zam yapıldığını açıklamıştı. TÜSEDAD Başkanı Sencer Solakoğlu ise "Bunlar daha iyi günlerimiz" diyerek yeni zammın haberini verdi.

Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlı Et ve Süt Kurumu'nun zam açıklamasının ardından bir kötü haber daha geldi. TÜSEDAD (Tüm Süt, Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği) Başkanı Sencer Solakoğlu Cüneyt Özdemir'in YouTube kanalına önemli açıklamalarda bulundu. 

"Türkiye'de hayvan kalmadı, anaç hayvanlar kesildi" diyen Solakoğlu, "Bugünlerimiz daha iyi günlerimiz" ifadelerini kullandı. Solakoğlu'nun dikkat çeken açıklamalarından satır başları şöyle:

YILSONUNA KADAR ET FİYATLARINDA %40-50 ARTIŞI GÖRECEKSİNİZ

"Türkiye’de fiyat tırmanışı daha yeni yeni başlıyor. Bugünlerimiz daha iyi günlerimiz. Ben size çok buradan ifade edebilirim. Yılsonuna kadar et fiyatlarında %40-50 artışı göreceksiniz. Çünkü Türkiye’de hayvan kalmadı, anaç hayvanlar kesildi. 5 yıl üst üste zararına üretim yaptırıldı. Ve inanır mısınız biz sayım yaptırdık, tek tek her köydeki ahırda sayım yapıldı. Devletin tek güvendiği sisteme göre yüzde 40 hayvan sayısı altındaydı.

Onların söylediği rakama gelmek için neredeyse yüzde yüz büyümemiz gerekiyor. Ki o bile yetmiyordu. Sadece bu hafta %10-15 zam bir daha geldi. Yarın kasaba gidin. 3 gün önceki kıyma fiyatıyla 3 gün sonraki kıyma arasında en az %10-15 fark var. Bunu tutmaları mümkün değil. Diğer ülkelerde enayi değil. Türkiye et ithalatında dünya fiyatlarını dahi arttırıyor. Çünkü çok mala ihtiyacımız var.”