Murat Kurum için oy isteyen Mehmet Şimşek görevini hatırladı! Seçim sonrası ekonomi çıkışı

Murat Kurum için oy isteyen Mehmet Şimşek görevini hatırladı! Seçim sonrası ekonomi çıkışı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yerel seçimlerde AKP'nin İBB adayı Murat Kurum için oy toplamaya çalışan bakanlardan biriydi. Bu durumda büyük tepki toplamıştı. Şimşek, seçim hezimetinin ardından sessizliğini bozdu ve ekonomiye ilişkin konuştu.

Türkiye'de CHP yıllar sonra yerel seçimlerde birinci parti olmayı başardı. Seçimden önce en çok tartışılan ve tepki çeken konu ise devletin bakanlarının bir partinin adayı için sokak sokak oy istemek için sahaya inmesi olmuştu. Onlardan biri de ekonominin başındaki Mehmet Şimşek'ti.

Seçim sonuçlarını yorumlayanlar AKP'nin kaybetmesinin arkasında ekonomi olduğunu belirtirken seçimin faturasının Mehmet Şimşek’e kesileceğini öne sürmüştü.

"SONUÇLAR HAYIRLI OLSUN"

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’ten seçim sonrası ilk açıklama geldi. Şimsek X hesabından yaptığı paylaşımda "Mahalli seçim sonuçları milletimiz ve ülkemiz için hayırlı olsun." İfadelerini kullandı.

OVP'Yİ GÜÇLENDİRME VE KARARLILIKLA UYGULAMA SÖZÜ

X hesabı üzerinden paylaşım yapan Mehmet Şimşek seçim sonuçlarını hayırlı olmasını diledikten sonra ekonomide uyguladıkları politikaların devamlılığının süreceğini ileri sürerek iddiaların gerçek olmadığını ortaya çıkardı. Şimşek söz konusu paylaşımında Eylül 2023’te açıkladıkları Orta Vadeli Programı (OVP) güçlendirerek kararlılıkla uygulamaya devam edeceklerinin altını çizdi.

"KAMUDA HARCAMA KONTROLÜ YAPARAK TASARRUFU ÖN PLANDA TUTACAĞIZ"

Mehmet Şimşek, "Ana hedefimiz olan enflasyonu kalıcı olarak tek haneye düşürmek için sıkı para, seçici kredi ve gelirler politikasına ilaveten kamuda harcama kontrolü yaparak tasarrufu ön planda tutacağız.” diye konuştu.

Şimşek, OVP’de açıklanan takvime uygun olarak hayata geçirecekleri yapısal reformlar ile ekonomide dönüşümü gerçekleştirerek verimlilik ve rekabet gücü artışı sağlayacaklarını dile getirdi. Böylece sürdürülebilir büyüme amaçlarına ulaşacaklarını söyleyen Şimşek devamında "Sağlayacağımız kalıcı refah artışı toplumun tüm kesimlerince paylaşılacaktır.”" dDedi.

ekran-goruntusu-2024-04-01-170348.png