O bankanın şubelerinde grev kararı asıldı

O bankanın şubelerinde grev kararı asıldı

Akbank yönetimi ile Banka ve Sigorta İşçileri Sendikası (BANKSİS) arasındaki toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine, bazı şubelere grev kararı asıldı.

Banka ve Sigorta İşçileri Sendikasından (BANKSİS) geçen ay yapılan açıklamada, Akbank yönetimi arasında bir süredir devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmeleri sürecinde anlaşma sağlanamaması üzerine 60 gün içinde iş yerlerine grev kararını asılacağı bildirilmişti. Karar bugün bazı Akbank şubelerine asıldı. Ancak grevin ne zaman başlayacağına ilişkin herhangi bir tarih ifade edilmedi.

BU GREV DE Mİ YASAKLANACAK?

OHAL ile gelen torba yasada, grev erteleme gerekçelerine, “bankacılık ve finans sistemini olumsuz etkileme durumunda” diye bir madde eklenmesi, bu grevin OHAL bahanesiyle yasaklanabileceği olasılığını akıllara getiriyor.  Öte yandan BANKSİS bugün bazı gazetelere ilan vererek, yaşadıkları süreci kamuoyuyla da paylaştı.  


BANKSİS'TEN AÇIKLAMA: 13 BİN 800 AKBANK ÇALIŞANININ HAKKINI SAVUNUYORUZ

Grev kararının asılmasının ardından BANKSİS Genel Başkanı Semih Özen imzasıyla yapılan açıklamada şöyle denildi: 

"Gerçeklerin kamuoyunda paylaşılması hepimizin beklediği gibi doğal olarak bir rahatsızlık yaratmıştır. Burada anlaşılmayan BANKSİS’in yanıltıcı ve gerçek dışı bilgi verdiği, hatta bir adım daha da ileri gidilerek Türk Bankacılık Sektörünün hedef alındığıdır. Bunu söyleyenler BANKSİS’in ilanını bir kez daha okumalıdırlar.

Bizler yaşadıklarımızı ve gerçekleri anlatıyoruz            .

T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı raporları ve T.C. Bağımsız Mahkemelerince kanıtlanan binlerce çalışanın işten atıldığı mı yanıltıcı ve gerçek dışı? Akbank’ın karını çalışanları sayesinde enflasyonun altı katı arttırdığı rakamsal gerçeği mi yanıltıcı ve gerçek dışı?

Toplu sözleşmemizin önemli parasal ve sosyal hakları konularında olumlu bir yaklaşımda bulunuldu da biz mi farkında değiliz, biz mi yanıltıcı ve gerçek dışı bilgi veriyoruz.

2014 yılında başlayan ve bugüne kadar her türlü yol ve yöntem kullanılarak BANKSİS’ten zorla istifa ettirilen 6151 Akbank çalışanının T.C. Çalışma Bakanlığındaki resmi kayıtları da mı yanıltıcı veya gerçek dışı?

Evet, hepimizin çok iyi bildiği gibi BANKSİS’in ilanı tümüyle gerçekleri anlatıyor. Öyle Türk Bankacılık Sektörünün güvenini ve itibarını değil, çalıştığı kurumu sektörün en tepesine yücelten Akbank çalışanlarının iş güvencesi ve yaşama hakkını hedefliyor. Bu gerçeği net ve açık olarak Akbank çalışanları da tüm Kamuoyu da çok iyi biliyor. Hiç kimse Akbank çalışanının yaşadıklarını inkar edip, bilincini sınamasın.

BANKSİS 13800 Akbank çalışanının hakkını ve hukukunu savunuyor. Bunu her türlü zeminde sonuna kadar savunmaya devam edecektir."