Piyasalarda bu hafta neler olacak ?

Piyasalarda bu hafta neler olacak ?

ABD ekonomisinde büyüme, ülkede tüketici harcamalarının yılın başlarında durgun bir dönem geçirmesinin ardından canlanmasıyla, ikinci çeyrekte muhtemelen hız kazandı. GSYİH verisi, yetkililerin mevcut gösterge faizlerde değişikliğe gitmemesi beklenen Fed toplantısından iki gün sonra açıklanacak.


Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC), ABD'de sağlam işgücü piyasasının olduğu bir ortamda enflasyon görünümünü değerlendirirken, faizlerde değişikliğe gidilmesi beklenmiyor. Ekonomistler, Komite'nin bilanço küçültülmesinin nasıl yapılacağına dair vereceği ipuçlarını inceleyecek. Rusya, Brezilya, Kolombiya, Pakistan, Türkiye, Nijerya ve Gana merkez bankaları da faiz kararlarını açıklayacak. 

İngiltere, ABD ile Brexit sonrası ticaret görüşmelerine başlıyor. Washington'da yapılacak müzakerelerde, iki ülkenin hükümetlerinin, veri gizliliği, gıda güvenliği ve finansal düzenlemelerdeki farklılıklar konusunda anlaşmaya varmaya çalışmaları yakından takip edilecek. 

Bunların dışında, bu hafta, Alphabet, Amazon, AT&T, Twitter ve Facebook gibi teknoloji şirketleri ile birlikte Credit Suisse, Deutsche Bank, Nomura, BNP Paribas ve UBS gibi küresel bankalar kar açıklamasında bulunacak.

bloomberght