Ripple “taciz etmekle” suçlandı...

Ripple “taciz etmekle” suçlandı...

Son zamanlarda popülaritesini oldukça yükselten kripto para birimleri bu sefer de kendi aralarında bir çekişmeye girdi.

Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), yöneticilerine düzenleyiciler tarafından dahili belgelere erişim izni verildikten sonra Ripple’ı “taciz etmekle” suçladı.

Belgenin üç para birimi hakkında bilgi içerdiği söyleniyor: BTC, ETH ve XRP ve SEC bu üçünü “dijital para birimleri” olarak sınıflandırıyor. SEC şu anda bu belgelere erişimi kısıtlamak istiyor ve bunların davayla “ilgisiz” olduğunu iddia ediyor.

SEC yargıçtan Ripple’ın erişimini engellemesini istiyor
7 Nisan’da Ripple, SEC’in dahili kayıtlarına ve iletişimlerine erişim kazandı. Mahkeme, SEC’in XRP, Bitcoin ve Ethereum ile ilgili belgeleri aramak için 19 bekçiden binlerce harici e-postayı aramasını gerektiren bir emir çıkardı.

Düzenleyici, sanığın belirli kayıtlara erişim talebini reddetmiş, ancak karara uymuştur. Sonra SEC Gönder 21 Nisan’da Saranet Burn’u belirleyen bir mektup, Ripple’ın kayıtlarına erişimin kısıtlanmasını talep ediyor.

Komite, sanığın şunları söylediğini söyledi: Mahkemenin üretimden zaten çıkarmış olduğu dahili SEC personeli ile iletişime geçin, Mektubu okudum.

"Toplantı boyunca, sanığın bu mahkeme kararının kısıtlamalarını görmezden geldiği, SEC’i belirsiz bir ifşa anlaşmazlığına dahil ettiği ve başarılı olursa belgenin incelenmesini istediği ortaya çıktı."


Tarihi drama
Avukat Jeremy Hogan Açıkça SEC’in daha önce 2016’da Ripple’ı bir “dijital para şirketi” olarak adlandırdığı halka açık bir belge. Avukat, SEC’in ABD Hazine Bakanlığı FinCen ile anlaştığını ve XRP’nin ayrı bir kripto varlığı olarak sınıflandırıldığını söyledi.

“Melon, New York Cumhuriyet Finans Komisyonu’nun eski başkanı olan deneyimli bir iş adamı. Pennsylvania Üniversitesi’nde lisans öğrencisi olan Wharton School 2 of Business’tan mezun oldu ve şu anda Ripple Labs, Inc adında bir dijital para birimi şirketidir. Ben bir danışmanım.“ 

Ripple’ın XRP’si, SEC’in Aralık 2020’de şirket aleyhine dava açmasının ardından bir roller coaster’a bindi. Bununla birlikte, mahkeme SEC’in Ripple yöneticilerinin kişisel mali kayıtlarına erişimini yasakladıktan kısa bir süre sonra, XRP 10 Nisan’da% 40 arttı. Piyasa değerine göre beşinci madeni para olmaya devam ediyor ve şu anda 1,10 dolardan işlem görüyor.

Kripto para Risk Açıklaması:
Kripto paralarla ve/veya finansal araçlarla işlem yapmak yüksek seviyede risk içermektedir ve yatırım miktarınızın bir kısmını veya tamamını kaybetmenize sebep olabilir, bu sebeple tüm yatırımcılar için uygun değildir.