Seçim sonrası zam gelecek ilk kalem belli oldu

Seçim sonrası zam gelecek ilk kalem belli oldu

31 Mart'ta sandık başına gidecek olan vatandaşı seçim sonrasında zamlar bekliyor. Piyasalarda seçim sonrasında fiyatların yükseleceğine dair beklenti sürerken ilk zam gelecek olan kalem de belli oldu.

31 Mart 2024 Yerel Seçimlerinde vatandaş 5 yıllığına yaşadığı şehri yönetme yetkisini verecek. Seçim her ne kadar yerel yönetimlerde olsa da ülkedeki ekonomik kriz tercihlerde etkili olacak.

Seçimlerden sonra dolar ve altında yükselme beklenirken, enflasyonun etkisinin de kırılamamış olması gelecek zamların habercisi olarak görülüyor. Seçim sonrası ilk zam ise köprü ve otoyollardaki HGS'ye gelecek.

HGS'YE ZAM GELİYOR

Hızlı Geçiş Sistemi'nde (HGS) alt limit fiyatları güncellendi. Özel bir bankanın müşterilerine gönderdiği mesajda 100 TL olarak uygulanan alt limit fiyatının 3 Nisan'dan itibaren 175 TL olarak uygulanacağı bildirildi.

Özel bir bankadan müşterilere gönderilen mesajda şu ifadeler yer aldı:

"Değerli Müşterimiz, 1. sınıf HGS ürün/ürünlerinizle gerçekleştireceğiniz otoyol ve köprü geçişlerinizde bakiye yetersizliği yaşamamanız için alt limit ve otomatik yükleme tutarınızın 175 TL altında olması durumunda 03.04.2024 tarihinde 175 TL olarak güncellenecektir."

 

Milli Gazete