
Selçuk Geçer dolar tahminini güncelledi! İşte doların 38 TL olacağı tarih!
Dolar tahminleriyle akıllara kazınan ünlü ekonomist Selçuk Geçer dolar/TL kurunun 38 TL'yi göreceği tarihi açıkladı.
Euro/TL kurunun 30 TL'yi geçmesiyle birlikte ünlü ekonomist Selçuk Geçer, Samimihaber'de yer alan köşesinde "Artık dolar 38" başlıklı bir yazı kaleme aldı.
İşte Geçer'in yazısından bazı detaylar:
"DOLAR EYLÜL EKİM'DE 38-40 LİRA OLACAK"
Doğru değer enflasyona bakıldığında artık 38 ila 40 lira aralığı demiştik. Peki bu seviyelere ne zaman gelecek. Bana göre en geç eylül-ekim. “O kadar çabuk mu?” diyenlere ise verilecek tek cevap; geç bile kalındı.
DÖVİZ FAİZ KARARI ÖNCESİ NEDEN GAZA BASTI?
Gayet basit…
Merkez Bankası’nın geçen ay ki kararı gösterdi ki doları baskılamak uğruna şimdilik faizde aşırıya kaçılmayacak. Dolar istenilen, yani hem yabancı hem yerlinin ikna olacağı seviyeye kadar faiz daha kontrollü artırılacak. Muhtemelen bu toplantıda maksimum 400 baz puan çok daha yüksek ihtimal 200 baz puanlık bir faiz artışı olacak. Bence de bu artırımlar kararında olur. İşte piyasa tam da bu düşük yükselişleri fiyatlıyor. Dolayısıyla döviz yükseliyor.