Şimşek: Çin en önemli stratejik ortaklarımızdan biri 

Şimşek: Çin en önemli stratejik ortaklarımızdan biri 

Çinli mevkidaşı Vang Yang ile Pekin'de bir araya gelen Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, "Türkiye, Çin'i en önemli stratejik ortaklarından biri olarak görüyor" dedi.

Resmi ziyaret çerçevesinde Çin'de bulunan Şimşek, başkent Pekin'deki Diaoyütay Devlet Konukevi'nde Çin Başbakan Yardımcısı Vang Yang ile heyetler arası görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede, iki ülke arasındaki ekonomik iş birliği imkanlarının derinleştirilmesi vurgusu yapıldı.

Vang, iki ülke arasındaki ilişkilerin sürekli daha iyiye gitmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Çin ve Türkiye arasında her alanda iş birliklerinin genişletilmesi yönünde çalışmalarda bulunmak istiyoruz" diye konuştu. Şimşek, Çin Komünist Partisi (ÇKP) 19'uncu Genel Kurulu'nun başarıyla tamamlanmasından ötürü Vang'a tebriklerini sunarken, Çin'in kalkınmasındaki başarılarının devamını diledi.

Vang'ın ÇKP Politbüro Daimi Komite üyesi olmasından duyduğu memnuniyeti de dile getiren Şimşek, "Türkiye, Çin'i en önemli stratejik ortaklarından biri olarak görüyor" dedi. Diğer yandan görüşmede, iki ülkenin ortak ilgi duyduğu küresel ve bölgesel meselelere ilişkin fikir alışverişinde bulunulduğu belirtildi.