40 yıllık aşçılar bile böyle hazırlıyor. İrmik helvasının dağılmasını önleyen tüyo

40 yıllık aşçılar bile böyle hazırlıyor. İrmik helvasının dağılmasını önleyen tüyo

İrmik helvasına lezzet katan tüyo. İrmik helvası bakın nasıl yapılmalı

Bu püf noktalarını göz önünde bulundurarak, irmik helvasını dağılmasını önleyerek lezzetli bir şekilde hazırlayabilirsiniz. Deneyimli aşçıların uyguladığı bu tüyolarla, irmik helvası yaparken daha başarılı olabilirsiniz."

"40 yıllık deneyime sahip aşçılar bile irmik helvasını hazırlarken bazı püf noktalarına dikkat ederler. İrmik helvasının dağılmasını önleyen tüyolar sayesinde, lezzetli bir helva elde etmek daha kolay hale gelir. İşte irmik helvası yaparken dikkat etmeniz gereken önemli noktalar...
maxresdefault.jpg

İRMİK HELVASININ TARİFİ

Şerbet için;

1,5 su bardağı şeker (tepeli değil)
1,5 su bardağı süt


Diğer malzemeler için;

2 yemek kaşığı tereyağı ya da margarin
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 avuç fıstık veya ceviz
2 su bardağı irmik

İlk önce şerbet için şeker ve sütü iyice karıştırın. Şeker erisin beklesin.
Yağları tencereye alın erisin.
İçine cevizi yada fıstığı ekleyip biraz kavurun.
İrmiği de ekleyip rengi dönene kadar karıştırıp kavurun istediğiniz renge gelince şerbeti dökün sıçrayabilir dikkat edin karıştırın.
Orta ateşte kapağını kapatıp suyunu çekene kadar pişirin. Altını kapatın istediğiniz şekli verip servis edin 

Kaynak: nefisyemektarifleri.com,youtube.com

İlgili Haberler