Tadı bile başka oluyor. İç harca ekleyin... Yaprak sarmaya lezzet katan öneri
Eğer siz de yaprak sarmalarınıza farklı bir lezzet katmak istiyorsanız, kuş üzümünü denemeden geçmeyin.
. Geleneksel lezzeti modern bir dokunuşla buluşturmak için kuş üzümü tam da aradığınız lezzet olabilir. Deneyin ve farkı siz de hissedin!
Yaprak sarmalarınızın lezzetine lezzet katmak istiyorsanız, kuş üzümü tam size göre! Yaprak sarmalarının iç harcına eklediğiniz kuş üzümü, yemeğin tadını bambaşka bir seviyeye taşıyacaktır. Kuş üzümü, yemeklere hoş bir tat ve hafif bir tatlılık katar. Aynı zamanda yemeğin rengini ve görünümünü de zenginleştirir. Yaprak sarmalarının iç harcına eklediğiniz kuş üzümü, yemeğin lezzetini tamamlayacak ve damaklarda unutulmaz bir tat bırakacaktır.
Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tarifi İçin Malzemeler
500 gr salamura asma yaprağı
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2 su bardağı sıcak su
yarım limon suyunu
İç harcı için:
4 adet kuru soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
2 su bardağı kırık pirinç
1 yemek kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tarçın
2 adet kesme şeker
2 yemek kaşığı kuş üzümü
1 su bardağı kıyılmış maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz
yarım su bardağı sıcak su
Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tarifi Nasıl Yapılır?
Zeytinyağını tencereye alın. Yemeklik doğradığınız soğanı biraz tuz ile 1 dakika kadar soteleyin. Üzerine çam fıstığını ilave ederek fıstıklar pembeleşinceye kadar karıştırarak kavurun.
Pirinçleri 1-2 su yıkayıp süzün ve pembeleşen soğanların üzerine ilave edin ve 1 dakika kadar kavurun.
Kavurduğunuz pirinçlerin üzerine iç harcı için gerekli tüm malzemeyi koyarak iyice karıştırın. Yarım su bardağı kaynamış suyu ilave ederek kısık ateşte pirinçler suyu çekene kadar pişirin ve demlemeye bırakın.
Pirinçler soğurken yaprakları yıkayın. 5 dakika sıcak su da beklettikten sonra 2-3 su yıkayın.
Yaprakların büyüklüğüne göre hazırladığınız iç harçtan koyarak sarın. Dolmayı pişireceğiniz tencerenin dibini yırtık ya da küçük asma yapraklarıyla kaplayın. Boşluk kalmayacak şekilde dolmayı dizin.
Sardığınız dolmaların üzerine porselen bir tabak kapatın. Sıcak su, zeytinyağı ve tuzu tencereye ilave ettikten sonra kısık ateşte 35-40 dakika pişirin. Soğuk servis yapın.
Kaynak: Mutfaksirlari.com, youtube.com