Tam 72 şubesi kapandı! Ev eşyaları satan ünlü mağaza da iflas etti

Tam 72 şubesi kapandı! Ev eşyaları satan ünlü mağaza da iflas etti

Son dönemde iflas eden şirketlerin sayısı arttı. Ev eşyası satan dünyaca ünlü perakende zinciri Christmas Tree Shops, iflas ettiğini açıkladı. Böylece 72 şube kapanmış oldu.

Türkiye'de iflas ve konkordato açıklayan çok sayıda şirketin yanı sıra, küresel ölçekli şirketlerin de iflas haberleri art arda duyulmaya devam ediyor.

Son iflas haberi ABD merkezli ev eşyaları üreten perakande zinciri Christmas Tree Shops'tan geldi. Dünyaca ünlü şirket, açıkladığı iflas kararının ardından hızla 72 mağazasını kapattı.

df.webp

TÜRKİYE'DE DE ÜRÜN SATIŞLARI VARDI

Özellikle yılbaşı kutlamalarına yönelik ürettiği ürünler ile dünyanın birçok bölgesinde satış yapan şirket, ürettiği yılbaşı ağaçları ile Türkiye pazarında da oldukça güçlü bir satıcı konumundaydı.

Elli yılı aşkın bir süredir, indirimli perakendeci ev mobilyaları, yiyecekler, oyuncaklar ve yatak odası takımlarının yanı sıra aynı adı taşıyan yılbaşı süsleri ve sepetleri satan şirket, iflas belirtilerinin ortaya çıkması üzerine ilk aşamada düşük performans gösteren 10 şubesini kapatmıştı.

Buna karşın şirket, kapatılan 10 şirketin ardından performanslar ve gelirler tablosunda beklediği artışı gösteremedi. Bu durum, şirkete ait bütün şubelerin kepenk indirmesine neden olurken, açıklanan iflas bildiriminden sonra geriye kalan 72 şube de kapatıldı.