TC numarasının sonu 0,2,4,6,8 olanlar dikkat! Hesabınıza 7.608 TL para yatırıldı

TC numarasının sonu 0,2,4,6,8 olanlar dikkat! Hesabınıza 7.608 TL para yatırıldı

Evde bakım maaşı ödemeleri, memur maaşlarına yapılan zamla birlikte artış gösterdi.

Devlet tarafından evinde engelli, yaşlı ve bakıma muhtaç yakınlarına bakanlara her ay belirli tarihlerde maaş ödemeleri yapılıyor. Bu ödemelerin şubat ayı detayları merak konusu olurken, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, şubat ayı evde bakım maaşı ödemelerinin yapıldığını açıkladı. Zamla birlikte artan ödemeler, hak sahiplerine ulaştırıldı.

Evde bakım maaşı ödemeleri bu ay memur maaşlarındaki zam oranıyla artış gösterdi. Yapılan artışla birlikte ödemeler 5.097 TL'den 7.608 TL'ye yükseltildi. Bu doğrultuda, hesaplara 7.608 TL yatırıldı.

Bakan Göktaş, yapılan düzenlemeyle evde bakım yardımı ödemelerini artışlı olarak hak sahiplerinin hesaplarına yatırdıklarını belirtti. Bu kapsamda, bu ay toplam 4,2 milyar TL evde bakım yardımı ödemesi yapıldı.

SMS İle Evde Bakım Maaşı Sorgulama: Ziraat Katılım Bankası

Evde bakım aylığı alanlar, ödemelerini sorgulamak için telefonlarının SMS özelliğini kullanabilir. Ziraat Katılım Bankası aracılığıyla alanlar, cep telefonlarından BAKIYE yazıp, 4747'ye SMS atarak bakiye takibi yapabilirler. Mesaj gönderme işlemi sırasında 1 SMS ücreti operatör tarafından tahsil edilir.