Tesco'dan flaş Migros açıklaması

Tesco'dan flaş Migros açıklaması

Perakende şirketi Tesco Kipa, ana ortağı olan Tesco Overseas Investment ile Migros arasında görüşmeler yürütüldüğünü ancak temel unsurlarda mutabakata varamadığının kendilerine bildirildiğini açıkladı. Migros da KAP'a görüşmelerle ilgili bilgilendirme yaptı.

Görüşmelerin Tesco Overseas Limited ile Migros arasında yapıldığını belirten Tesco Kipa, "Ana hissedarımız tarafından iletilen bilgiye göre... gizli nitelikte görüşmeler yürütüldüğü ancak tarafların temel unsurlarda bir mutabakata varamamış olduğu bildirilmiştir" denildi.
Açıklamada hissedarların yatırım kararını etkileyecek gelişmelerin ortaya çıkması halinde açıklama yapılacağı belirtildi.
MİGROS'TAN DA AÇIKLAMA GELDİ 
Konuyla ilgili olarak Migros da KAP'a bir açıklama yaptı:
"Şirketimizin uzun vadeli büyüme stratejileri doğrultusunda, Şirketimiz ile Tesco Overseas Investments Limited arasında Tesco Kipa'nın pay devrine ilişkin gizli nitelikte görüşmeler sürdürülmektedir. Ancak, taraflar arasındaki müzakereler devam ettiğinden müzakerelere ilişkin yapılacak herhangi bir açıklamanın, anlaşmayı olumsuz etkilememesi ve yatırımcıların yanıltılmasına yol açmaması değerlendirildiğinden Şirketimiz Yönetim Kurulu kararı gereğince ilgili açıklamanın ertelenmesine karar verilmiştir. Bu kapsamda, şu aşamada kamuoyuna duyuru yapılmasını gerektirecek kesinleşen bir gelişme olmamıştır." (REUTERS)