Türk inşaat şirketi iflas bayrağını göndere çekti! Geri sayım başladı

Türk inşaat şirketi iflas bayrağını göndere çekti! Geri sayım başladı

Türk inşaat şirketi resmen iflas etti. Mahkemeden de karar çıktı. Şirket için son 120 gün.

Küresel ekonomik kriz nedeniyle birçok firma iflas etmeye devam ediyor. Son olarak bu sorunlardan etkilenen bir şirket daha iflas bayrağını çekti.

ekran-goruntusu-2024-03-11-203912.png

TÜRK ŞİRKET İFLAS ETTİ

Kötü haber Sırbistan’da faaliyetlerini sürdüren Juno İnşaat’tan geldi. Şirket aşırı borçlanmadan dolayı Belgrad Ticaret Mahkemesi tarafından iflasa mahkum edildi.

120 GÜN SÜRE VERİLDİ

Belgrad Ticaret Mahkemesi, Vemus Transport şirketinin teklifini onaylayarak Juno İnşaat’a karşı iflas davası açtı. Alacaklılar ise 120 gün içinde alacaklarının bildirmeye davet edildi. Borçluların da Juno İnşaat’a olan yükümlülüklerini en kısa sürede yerine getirmesi talep ediliyor.

ekran-goruntusu-2024-03-11-203916.png

Juno İnşaat’ın Sırbistan’daki devlet altyapı projelerinde bazı yol bölümlerinin yeniden inşa edilmesinde rol alması dikkat çekici. Çin devlet şirketi Shandong’un taşeronluğunu yapan şirketin sahibi Mahmut Taha Karslioçlu idi. Şirketin 2021 yılında Sırbistan’a tescil edildiği ve 2023 yılında yönetim değişikliğine gittiği biliniyor.

BORÇ BIRAKIP KAYIPLARA KARIŞTI İDDİASI

Yeni yönetici Özgür Baki Sezgin’in önceden Kronos İnşaat isimli danışmanlık ajansının sahibi olduğu belirtiliyor. Juno İnşaat’ın 2023 Ocak ayında da bir iflas davası ile karşılaştığı ve şirket sahibinin sonbaharda Türkiye’ye gelerek çalışanlara ve iş ortaklarına borç bıraktıktan sonra kayıplara karıştığı iddia ediliyor.