Türkiye için nihai kararını verdi

Türkiye için nihai kararını verdi

Türkiye'den çıktı çıkacak tartışmalarına son noktayı HSBC Türkiye Genel Müdürü Selim Kervancı koydu. Kervancı, "Banka Türkiye`de kalmaya kesin olarak karar verdi ve en iyi olduğu alanlarda çalışmaya yöneldi. Yurt dışından Türkiye`ye çok fazla yatırım potansiyeli var" dedi.

HSBC Türkiye Genel Müdürü Selim Kervancı, bankanın Türkiye'de kalma ve iyi olduğu alanlara yoğunlaşma kararı aldığını belirterek, "Yurt dışındaki yatırım olanaklarını Türkiye'ye çekme konusunu bir görev olarak görüyoruz. Türkiye'nin yatırım elçisiyiz." dedi.

HSBC'nin satılacağı yönündeki söylentilerin tamamen asılsız olduğunu belirten Kervancı, "Biz Türkiye'ye en erken giren yabancı bankalardan bir tanesiyiz. Yeni bir strateji ile Türkiye’de yolumuza devam etme kararı verdik. Bu strateji, iyi olduğumuz alanlara odaklanmaktır. Biz kurumsal bankacılıkta ve yatırım bankacılığında çok iyiyiz. Bireysel bankacılıkta da orta üst ve üst gelir gruplarına yönelik çalışmalarımızı sürdüreceğiz." diye konuştu.

Kervancı, HSBC'nin dünyanın her yerinde zaman zaman yeniden yapılanmaya gittiğini hatırlatarak, "HSBC 17-18 ülkeden çıktı. Bazı ülkelerde özel bankacılıktan çekildi. Türkiye’de de bir yapı değişikliğine gittik ve artık önümüze bakıyoruz. Bizim Türkiye’de herkes için her şey olmak gibi bir hedefimiz yok. Bankayı satmak veya herhangi bir şekilde Türkiye’den çıkmak gibi bir niyetimiz kesinlikle yok." ifadelerini kullandı.

ÇALIŞANLARIN DURUMU

Yeniden yapılanma sürecinde şube ağının da gözden geçirildiğini belirten Kervancı, çalışanların mağdur olmaması için gayret gösterdiklerini söyledi. Kervancı, "Maalesef bu dönemde bundan etkilenebilecek çalışma arkadaşlarımız olabilir. Fakat biz bu arkadaşlarımıza da hakkaniyetli davranıyoruz. Bu konuya çok önem veriyoruz. Adil davranmak bizim açımızdan çok önemli. Onların bundan mümkün olduğu kadar az etkilenmesini hedefliyoruz. Onlara farklı alanlarda destek veriyoruz. Bir kere kendi içimizde ne tür opsiyonlar olabilir, ne tür fırsatlar olabilir onlara bakıyoruz. İyi performans gösteren arkadaşlarımızı grup bünyesinde nerelerde konumlandırabiliriz, onlara bakıyoruz veya bu arkadaşlarımızın iş bulmalarına nasıl yardımcı olabiliriz, o konularda çalışmalarımız var. Bu arkadaşlarımızla alakalı her türlü referansı da vermeye hazırız." diye konuştu.